Efter forsoningsmøde: Landbrugsvej ser ud til at forblive lukket

Borgere, politikere og interessenter var onsdag aften samlet til forsoningsmøde i Odense ovenpå den store uenighed om Landbrugsvej.

Der var onsdag aften stormøde om den kontroversielle lukning af Landbrugsvej i Odense.

Forud for mødet har 38 ud af 40 virksomheder og institutioner med adresse på og omkring den nu lukkede vej, underskrevet en fælles erklæring om, at de ønsker vejen genåbnet.

De er utilfredse med, at man - i strid med den gældende lokalplan - lukkede vejen i den ene ende og dermed besværliggjorde medarbejdere og kunders adgang til området. 

- Vi står overfor, at kommunen har overtrådt deres egne regler og nu vil lave en retlig lovliggørelse på det. Derfor synes vi, at hvis vi skal opføre os ordentligt, så vil det være fornuftigt at genåbne Landbrugsvej, siger Sven Erik Petterson, der bor i området ved Landbrugsvej.

Sven Erik Petterson mener det ville klæde politikerne, hvis de holdt deres egne regler og genåbner den lukkede Landbrugsvej.

Umiddelbart er der dog ikke meget, der tyder på, at Sven Erik Petterson får noget ud af sine indvendinger.

Politikere holder fast

TV 2/Fyn talte efter mødet med en række politikere fra Odense, og ingen af dem virkede til at have ændret mening efter at have lyttet til hinandens argumenter.

- Min holdning er, at Landbrugsvej fortsat skal være lukket, og det handler hovedsageligt om to ting. Den ene det er trafikafvikling og fremkommeligheden fra Munkebjergvej, der vil blive voldsomt udfordret, hvis man laver en åbning af Landbrugsvej, og så handler det om støjgener for de beboere, der bor på Landbrugsvej, siger Brian Dybro (SF).

Også den ansvarlige rådmand Jane Jegind (V) holder fast i sin holdning om, at en lukning af Landbrugsvej er den rigtige løsning. Hun ser til gengæld mulighed for at lave et andet kompromis og ændre tilgængeligheden fra Odensevej i den modsatte ende af Landbrugsvej.

- Hvis vi får det optimeret og så beholder Landbrugsvej lukket i den anden ende, og så går ind og kigger på, om vi kan få en bus tilbage i en sløjfe på en måde, så vi både tilgodeser tilgængeligheden og Munkebjergvejs forlængelse, siger Jane Jegind, der er by- og kulturrådmand.

Det var næppe det, aktionsgruppen havde håbet på. Har du lyttet til dem?

- Jeg synes, jeg har lyttet til alle de forskellige argumenter for, hvad der var vigtigst for de forskellige parter. Og jeg mener, at vi kan tilgodese alle parter med et kompromis, siger Jane Jegind, der altså fastholder lukningen af Landbrugsvej. 

Rådmand Jane Jegind vurderer, at det er muligt at tilgodese alle parter og samtidig fastholde en lukning af Landbrugsvej.

Anders Jørgen Svendsen bor i området omkring Landbrugsvej og er en af de 189 personer, der har skrevet under på, at Landbrugsvej bør forblive lukket. Han er sikker i sin tro på, at det fortsat vil være det helt rigtige at gøre.

- Uanset procedurefejl eller lovbrud, om man vil, så skal det ikke ændre på, hvad der er det mest fornuftige i den her sag. Og det er det ingen tvivl om er, at man ikke genåbner Landbrugsvej. Vi som beboere ønsker at roligt boligkvarter, sikre trafikforhold og så videre, siger Anders Jørgen Svendsen.

 

Heller ikke Socialdemokraternes Peter Rahbæk Juel, der er næstformand i By- og Kulturudvalget og initiativtager til forsoningsmødet, ændrede mening efter mødet. Han mener stadig, at Landbrugsvej bør genåbnes.

- Jeg synes, der blev fremlagt et rigtig interessant forslag, som gør, at man vil kunne genåbne Landbrugsvej, og samtidig i boligenden lave støjdæmpende tiltag, man får dæmpet trafikken ned til 30 km/t og man får forhindret gennemkørsel. Det er det bedste forslag på en langsigtet løsning, jeg har set, siger Peter Rahbæk Juel, der godt ved, at han er i mindretal i By- og Kulturudvalget.

 

- Umiddelbart så tyder det på, at et klokkeklart resultat, der kan samle et enigt udvalg, det er udeblevet, siger Peter Rahbæk Juel.

På tirsdag skal By- og Kulturudvalget i Odense Kommune endeligt tage stilling til, hvad der skal ske på Landbrugsvej.