Pressemøde kl. 17.00: Ny skoleaftale i Odense

Odense Kommune holder kl. 17 pressemøde om en ny lokalaftale mellem Odense Lærerforening og kommunen. Det erfarer TV 2/FYN.

Odense Lærerforening og Odense Kommune har indgået en ny lokalaftale om lærernes arbejdsforhold.

Det præcise indhold af aftalen er endnu ikke kendt, men ventes offentliggjort på et pressemøde i dag kl. 17.00.

Crawley lagde op til ny aftale

Tilbage i januar sagde Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) til TV 2/FYN, at hun og Radikale Venstre i Odense ville lave en ny lokalaftale med kommunens lærere. Rød blok og Venstre bakkede dengang op om forslaget.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg, siden jeg tiltrådte som rådkvinde for børn og unge, har ønsket at lave en lokalaftale om lærernes arbejdstid, sagde Susanne Crawley Larsen dengang.

 

Folkeskolereformen og loven om lærernes arbejdstid trådte i kraft for halvandet år siden. I forrige byrådsperiode besluttede byrådet i Odense, at man ikke ville lave en aftale med lærerne. Dengang var De Radikale ikke i byrådet.

Susanne Crawley Larsen forklarede i januar, at de syntes, at tiden var inde til til at kigge på lærernes arbejdstid, og særligt den del, der handler om fleksibilitet og balance i opgaverne.

De ville derfor stille forslag om, at Børn- og Ungeforvaltningen indledte et forhandlingsforløb med Odense Lærerforening for at indgå en lokalaftale om lærernes arbejdstid.
 
- I min gang på skolerne har jeg fulgt overgangen fra den ene slags arbejdstidsaftale til den nye lov om arbejdstid. Jeg har været optaget af, hvordan det har indvirket på lærernes arbejdsmiljø og deres muligheder for at samarbejde med hinanden og med forældrene, forberede sig, samt løse alle de andre opgaver, der ikke er undervisning. Mit indtryk er, at systemet er blevet for ufleksibelt, og der kan være et behov for en prioritering i opgaverne for at skabe balance mellem tiden, der er til rådighed, og mængden af opgaver, sagde Susanne Crawley Larsen. 

Meget tyder nu på, at det er denne aftale, der er på plads i Odense.

Følg med på TV, tv2fyn.dk og sociale medier

TV 2/FYN viser pressemødet direkte fra kl. 16.55, hvorefter vi følger op med reaktioner og analyser.

Du kan også følge livebloggen her på siden samt på Twitter. Omkring kl. 17.30 sender vi også direkte på Facebook, hvor du kan få reaktioner fra politikere, lærere og forældre.