I det fynske folks tjeneste

Gastronomi-ekspert spår Michelin-hæder i provinsen

Bent Christensen håber, at Michelin-guiden i år har set nærmere på de danske restauranter i provinsen. Ifølge Bent Christensen fortjener Falsled Kro på Fyn en stjerne.

Ifølge Bent Christensen fortjener Falsled Kro på Fyn en Michelin-stjerne. Foto: Ole Holbech

Stjernekokke i hele landet håber på et opkald, når Michelinstjernerne onsdag uddeles til nordiske restauranter.

Allerede sidste år mistede hovedstaden sit mangeårige monopol på at have restauranter med Michelin-stjerner, da blandt andet tre restauranter i Aarhus kom med i den nye guide for Norden.

Bent Christensen, som har været redaktør af Den Danske Spiseguide siden 1987, håber, at Michelin-inspektørerne i år har givet sig mere tid til at besøge gourmetrestauranterne uden for København.

- Vi skal have gjort provinsen mere færdig, end vi gjorde sidste år. Det var jo en indledende runde. Forhåbentligt har de været mere grundige med deres research i år, siger han.

Læs også Ingen Michelinstjerner til Fyn

Ifølge Bent Christensen bør de jyske restauranter Tree-Top i Vejle og Ti Trin Ned i Fredericia blive optaget i den prestigefyldte restaurantguide. Også Falsled Kro på Fyn og Dragsholm Slot på Sjælland fortjener en stjerne.

Samtidig er der flere restauranter i Danmark, som bør få stjerne nummer to, mener Bent Christensen.

Blandt andet Frederikshøj i Aarhus, som sidste år fik sin første stjerne, er en klar kandidat til endnu en stjerne, mener han.

Derudover bør stjerne nummer to også falde over Studio og Kong Hans i København og Søllerød Kro i Nordsjælland.

Men det er formentligt ønsketænkning, vurderer Bent Christensen.

- Det ville betyde, at vi skulle få fire nye tostjernede restauranter i Danmark, og så generøse er Michelin sjældent. Jeg kan ikke få mig selv til at tro, at de vil være så elskværdige, selv om de bør være det, siger han.

Læs også Madanmelder: Michelin har overset provinsrestauranter

Sidste år blev navnet på den nordiske guide ændret til Michelin Nordic Guide 2016.

Uden "cities" i titlen var forventningen fra de fleste madentusiaster et gennembrud for de topkokke rundt i provinsen, der er blevet overset - nogle af dem i mange år - alene fordi de ikke ligger i København.

TV2/Fyn dækker dagen igennem hvordan det får de fynske restauranter.