I det fynske folks tjeneste

30 år gammel italiensk restaurant får bøde og sur smiley

Papa’s Ristorante i Middelfart har fået en bøde på 5.000 kroner for ikke at have registreret temperaturen på kølevarer i flere måneder.

Med den sure smiley følger en bøde på 5.000 kroner til Papa’s Ristorante i Middelfart. Foto: Google

Den italienske restaurant Papa’s Ristorante, der har eksisteret i Middelfart i 30 år, har fået en sur smiley. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Med den sure smiley følger en bøde på 5.000 kroner til den italienske restaurant, der ligger i Algade.

Under et timelangt kontrolbesøg konstaterede Fødevarestyrelsen, at restauranten i flere måneder ikke havde registreret temperaturen på flere af de varer, køkkenet bruger.

- Der er ikke dokumentation for udført egenkontrol på områderne varemodtagelse, opvarmning, nedkøling og temperaturregistrering af køl siden 1. august, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Restaurant: Derfor skete fejlen

Det er ifølge Fødevarestyrelsen kritiske kontrolpunkter, og de skal dokumenteres hver måned, men det var altså ikke sket i august, september eller oktober, og derfor får Papa’s Ristorante en bøde på 5.000 kroner.

Den italienske restaurant i Middelfart erkender, at den ikke har haft styr på tingene, og fejlen er sket på grund af personalemangel.

- Den ansvarlige for egenkontrollen er rejst i den periode, lyder det fra Papa’s Ristorante.

Fødevarestyrelsen havde derudover ikke nogen anmærkninger - på eksempelvis håndtering af fødevarer eller rengøring - til den italienske restaurant.  

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og giver med jævne mellemrum restauranter og caféer et mere eller mindre smilende ansigt eller en sur smiley. Sure smileyer medfører bøder eller politianmeldelser.