I det fynske folks tjeneste

Bargæst: Ulovlig lattergas sælges på natklub

Endnu en kilde fortæller til TV 2/FYN, at der bliver langet lattergas over disken på Bubbas i Middelfart, selvom det er direkte ulovligt.

03:59

Mindst tre gæster på Bubbas Bar i Middelfart har fået ætsninger i halsen efter en bytur natten til igår. En bar hvor der i følge flere gæster også kan købes lattergas.

Foto: Peter Clowes

1 af 2

Bag baren på natklubben Bubbas lokker et hav af flasker gæsters dankort op af lommen. Det er dog ikke kun alkohol, som gæsterne bliver tilbudt.

- For det første havde jeg helt vildt let ved at kunne købe alkohol, og jeg havde nemt ved at kunne komme ind. Og så blev jeg tilbudt en ballon med lattergas, men det havde jeg ikke nogen interesse i at købe overhovedet.

Sådan lyder det fra en 16-årig tidligere gæst på natklubben. Redaktionen er bekendt med kildens navn,  men hun ønsker at være anonym, fordi hun frygter for reaktioner i sit nærmiljø.

 

Bliver man ved med at inhalere lattergas, så bliver man i værste tilfælde kvalt på grund af iltmangel.

 

Ejeren af Bubbas, Mike Juhl Jensen, fastholder, at der ikke sælges lattergas på baren, da TV 2/FYN i dag opsøger ham.

- Nej, det har vi aldrig gjort.

 

I tirsdags kunne Fyens Stiftstidende dog bringe et lydklip, der afslører salg af netop lattergas på Bubbas. Natklubben har altså været i vælten den seneste uge, og i weekenden skete endnu en uheldig episode, da tre personer blev behandlet for ætsninger i halsen efter indtagelse af drinks på natklubben i Middelfart. I kølvandet på denne episode fortæller den 16-årige pige i dag til TV 2/FYN, at hun blev tilbudt lattergas på Bubbas i maj.

Ifølge  professor Palle Toft gør lattergassen én beruset og giver en lykkefølelse, men det kan i værste tilfælde ende galt.

- Konsekvensen kan være, at man får for lidt ilt. Hvis man indånder 100 procents lattergas, så er der ikke plads til ilten, og får man ikke ilt til hjernen, så besvimer man jo i første omgang. Bliver man ved med at inhalere lattergas, så bliver man i værste tilfælde kvalt på grund af iltmangel.

TV 2/Fyn har været i kontakt med flere kilder, som fortæller, at der tilbydes lattergas på Bubbbas, selv om det er ulovligt. De tilkendegivelser giver ejeren i dag ikke meget for.

Så spørger jeg dig lige igen en sidste gang: Har I solgt lattergas til jeres gæster inden for den sidste måned?

- Altså, jeg har forklaret dig, at jeg har udleveret al videoovervågning, og alle giver udtryk for, at det er drikkevarer, som det hele kommer igennem, lyder det fra Mike Juhl Jensen.

En anden kilde fortæller dog til TV 2/FYN, at ballonerne med lattergas bliver udleveret i garderoben.

Den 16-årige pige sætter ikke benene på natklubben længere.

- Man mister meget respekten for stedet og for de mennesker, der er derinde, fordi de ikke kan stå ved det, de gør.