Bilister raser over motionsløb

Flere bilister raser nu efter lørødagens halvmaraton over de to Lillebæltsbroer. Motionsløbet betød nemlig, at den ene halvdel af den nye Lillebæltsbro måtte lukke, og det skabte store trafikale problemer.

Eva Klitgaard var én af de mange bilister, der blev fanget på motorvejen, og hun undrer sig stadig over, hvorfor hun for fire dage siden skulle sidde i en timelang kø på grund af et motionsløb.

- Jeg synes, at de der står bag, må være fra sans og samling, vil jeg næsten sige, siger Eva Klitgaard.

Stakkels børn!

I  forbindelse med Lillebælt Halvmaraton blev den halvdel af Den Ny Lillebæltsbro lukket. Det medførte store trafikale problemer og derfor strandede Eva Klitgaard og utallige bilister i store køer på motorvejen omkring broen.

- Jeg tænkte på de arme mennesker, der skulle til Kastrup og Billund og flyve, folk der havde aftaler og små børn i bilerne. Det har været rædsomt for dem, lyder det fra Eva Klitgaard.
 
Bilisterne blev advaret om broløbet et stykke før Lillebæltsbroen, men advarslerne lettede ikke trafikken. I et par timer gik al trafik i stå. I mens stod folk ud af bilerne, telefonerede og så fortvivlede ud.

- Vi tænkte, det kan ikke være rigtigt, der er da ingen, der holder broløb på Lillebætsbroen, der er den største hovedfærdselsåre, siger Eva Klitgaard.

Politiet overrasket

Men det var rigtigt, og tilladelsen til at afholde motionsløbet på Lillebæltsbroen var givet af politiet.

- Det er klart, at når vi kigger tilbage forstår vi godt, at bilisterne har følt sig generet af det her arrangement. Men et færdselsuheld på Jyllandssiden var med til at forværre situationen, siger politiinspektør Bjarne Sørensen fra Fyns Politi.

Politiet havde ikke forventet de store trafikale problemer, og nu vil politiet i samarbejde med arrangørerne af broløbet evaluere hele forløbet.