Boom: Fynsk kommune vokser med rekordfart

Nye boligbyggerier og stor efterspørgsel blandt huskøbere får endnu en gang Middelfart til at trække flest nye indbyggere.

Middelfart Kommune var i de første seks måneder af 2019 Fyns hurtigst voksende kommune. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

309 personer blev kommunen øget med, og stigningen er dobbelt så stor som året før, hvor Middelfart ellers også oplevede en usædvanlig høj stigning.

- Nye tilflyttere giver flere elever i skolerne, liv i foreningerne og handlende i butikkerne, og så er befolkningstilvækst også en vigtig faktor, som virksomheder og investorer kigger på, når de vælger, hvor de vil slå sig ned, investere og skabe job, siger Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S).  

Mange nye boliger på vej

Kommunen har fået en række nye boligbyggerier, og der er også stor efterspørgsel på ejer- og lejeboliger.

I øjeblikket bygges der almene boliger i Nørre Aaby, Ejby og Gelsted, og der er 55 liebhaverboliger på vej på havnefronten i Middelfart samt nye boligområder på vej i Skrillinge og i Brenderup.

- Vi har 400.000 arbejdspladser inden for en times kørsel, nemt til motorvej og tog, natur og oplevelser lige uden for døren, forklarer borgmesteren.

Fortsætter tendensen, vil Middelfart Kommune runde 40.000 indbyggere i løbet af to år. I Region Syddanmark er Middelfart kun overgået i befolkningstilvækst af Fanø.