I det fynske folks tjeneste

Christian Eriksen kåret til årets fodboldspiller for fjerde gang

Tottenhams fynske stjerne Christian Eriksen blev kåret til årets fodboldspiller i 2017. Hos kvinderne tog Pernille Harder prisen.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Christian Eriksen slog landsholdskollegerne Kasper Schmeichel og Thomas Delaney i kåringen af Årets Mandlige Fodboldspiller. 

Det blev afsløret lørdag i aften i forbindelse med prisuddelingsshowet Sport 2017 i Herning.

Det er utrolig vildt, at man har fået den ære at blive nomineret og vinde prisen så mange gange, når det er ens kolleger, der stemmer på én

Christian Eriksen

Den 25-årige Tottenham-stjerne blev for fjerde gang i karrieren hædret med prisen, der uddeles af spillernes fagforening, Spillerforening. 

- Det er utrolig vildt, at man har fået den ære at blive nomineret og vinde prisen så mange gange, når det er ens kolleger, der stemmer på én.

- Det gør det mere specielt. Det er dem, man går op og ned ad hver dag. Det er dem, man træner med eller spiller med eller imod. Så det er selvfølgelig lidt specielt, siger Christian Eriksen i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

Læs også Eriksen stryger ind på prestigefyldt liste efter stort år

Eriksen har haft et forrygende landsholdsår, der kulminerede i november, da landsholdet slog Irland 5-1 og sikrede sig en plads ved sommerens VM i Rusland.

Efter 0-0 mod irerne i det første playoff-opgør i København førte fynske Eriksen an i Dublin med et hattrick. 

I Premier League har midtbanespilleren endnu en gang været en stabil kraft for Tottenham med scoringer og målgivende afleveringer.

Læs også Christian Eriksen skal være far

Sidste år var Eriksen også nomineret til den prestigefyldte pris til årets spiller sammen med Kasper Schmeichel og Thomas Delaney. Dengang gik prisen til Leicester-målmanden Schmeichel.

På kvindesiden blev Pernille Harder valgt til årets spiller for tredje år i træk og fjerde gang i alt. Ud over Harder var landsholdskollegerne Simone Boye og Stine Larsen nomineret til prisen.

De tre spillere var alle med på det danske landshold, der i sommer nåede frem til EM-finalen i Holland. Undervejs slog danskerne i kvartfinalen de mangeårige tyske europamestre. EM-titlen gik til Hollands værter. 

Læs også Eriksen roses til skyerne i internationale medier: - Hører til blandt eliten