I det fynske folks tjeneste

Dagens Fantastiske Fællesskab: Forfædrenes dans spreder stadig godt humør

Folkedans er både god motion og rigtigt sjovt, hvis man er med i Roerslev og Omegns Folkedanserforening. Nu er de med i Fantastiske Fællesskaber.

Folkedanserne i Roerslev danser sammen to timer hver uge. Foto: Privat

Sådan her beskriver Roerslev og Omegns Folkedanserforening sig selv i deres indstilling:

Socialt fællesskab, sammenhold. Munter motion, styrkelse af af vores balance langt op i alderen. At bevæge sig og danse til folkemusik fremmer den indre glæde, specielt når det foregår i fællesskab.

Vi tager ud og danser for og med folk på gaden i Middelfart når der er forskellige arrangementer som Marsvinedag, Festlig fredag, Sindssyg søndag og Æbledagen. Vi danser for og med beboerne på de lokale plejehjem, det giver vores medlemmer en god fornemmelse og glæde at dele dans og musik med andre.

Læs også Dagens Fantastiske Fællesskab: Babyer og kunst i stationsbygningen

Hvordan kommer man med?

Man møder bare op alene/parvis, unge/ ældre, uøvede/ øvede. Alle er velkommen og ingen kommer til at sidde over.

Den første måned i ny sæson er gratis, så der er mulighed for at prøve, inden man melder sig til en hel sæson. Vi danser to timer om ugen fra september til marts. Men da vores fællesskab er stærkt, mødes vi også til dans en gang om måneden i sommerperioden. Derudover er vi ofte med til hinandens runde fødselsdage og andre mærkedage.

Læs også Dagens Fantastiske Fællesskab Skibsbyggernes mødested

Hvad skal prisen bruges til, hvis I vinder?

Vi har tidligere været på en del rejser i Danmark og i udlandet, men på grund af økonomi er det ikke længere muligt.

Så prisen vil give os en mulighed for atter at komme ud at rejse.

Besøg Roerslev og Omegns Folkedanserforening på deres hjemmeside

FAKTA:

58 fantastiske fynske fællesskaber meldte sig til konkurrencen Fantastiske Fællesskaber. Her på siden præsenterer vi løbende de mange fællesskaber.

 

Den 4. november offentliggør vi de fem fællesskaber, som en jury har valgt at nominere. Samme dag åbner afstemningen, hvor alle fynboer inviteres til at stemme på deres favorit. Vinderen med flest stemmer modtager 100.000 kroner.

 

Fantastiske Fællesskaber er skabt i samarbejde mellem TV 2 Regionerne, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us. Læs mere her.