Dement mand har brug for sin medicin: Helikopter sættes ind

Fyns Politi overvejer, at tilkalde en helikopter for at finde den svært demente 82-årige mand.

Opdatering
Clock18. jul 2021, kl. 07:19
Politiet oplyser søndag morgen på twitter, at Poul Henning Jørgensen endnu ikke er fundet. Politiet opfordrer til, at man tjekker udhuse, skure, garager og andet, hvor den savnede mand kan tage ophold.
Clock18. jul 2021, kl. 19:40
Navn og billede er fjernet fra artiklen.


Det er ved 18-tiden lørdag fortsat ikke lykkedes af finde den stærkt demente 82-årige mand, som ved 13-tiden forlod Plejecenter Gelsted på Søndergade i Gelsted, og ikke er set siden.

- Vi gør hele tiden eftersøgningen større og større, og har sat hunde og droner ind. Og vi overvejer kraftigt, at få en helikopter i luften, fortæller vagtchef ved Fyns politi, Milan Holck Nielsen.

Fyns Politi var hurtigt ude med efterlysningen. Og det er der en væsentlig årsag til:

- Han har brug for sin medicin. Og det er varmt, og der er derfor risiko for dehydrering, siger Milan Holck Nielsen.

Vagtchefen oplyser, at den 82-årige Poul ikke har fået noget at spise siden morgenmaden og skulle have haft sin medicin.

Så der er risiko for, at han er blevet dårlig og har lagt sig et sted.

- Jeg vil gerne komme med en opfordring herfra til folk om, at kigge i skuret, på matriklen og i de nære omgivelser i det hele taget. Det vil være en hjælp for os, siger Milan Holck Nielsen.

Manden er velgående og kan hurtigt komme vidt omkring. Politiet har således også været i Brenderup, hvor Poul senest havde adresse.

- Det er dog temmeligt langt fra Gelsted, og det er ikke sikkert at han kan finde dertil, siger vagtchefen.

Politiet har bedt taxaer og busser om at holde øje udkig efter den 82-årige.

Politiet oplyser, at en helikopter omkring 21-tiden lørdag vil flyve ind over Gelsted og nærmeste omegn i et ekstra forsøg på, at finde den forsvundne.

- Det er begrænset, hvor meget mere vi kan gøre, men vi kan nok nå et par timers søgen inden det bliver for mørkt, siger vagtchef Milan Holck kort efter klokken 20 lørdag.

Helikopteren vil indgå i en koordineret søgning med droner, hunde og patruljer.