I det fynske folks tjeneste

Død tyv blev ikke kørt ned

Der lå ingen kriminel handling bag, da en indbruds-tyv døde i forbindelse med et indbrud i Middelfart-virksomheden Green Light for et par uger siden. Fyns Politi afviser i dag rygter om, at virksomhedsejeren skulle have påkørt tyven.

01:14

Der lå ingen kriminel handling bag, da en indbruds-tyv døde i forbindelse med et indbrud i Middelfart-virksomheden Green Light for et par uger siden. Fyns Politi afviser i dag rygter om, at virksomhedsejeren skulle have påkørt tyven.

1 af 2

Fyns Politi er nu færdige med de tekniske undersøgelser og afhøringer - og slår fast, at der ikke er hold i rygterne om, at det var ejeren af Green Ligth, der skulle have kørt tyven ned i forbindelse med indbrudet den 27. maj.

- Vores undersøgelser har nu fastslået, at manden døde som følge af kraftige læsioner i brystet, som han fik, da han faldt eller sprang ned fra et tag, men der er ikke fundet tegn på, at kvæstelserne er forårsaget af hverken vold, påkørsel eller andre former for skader, som kunne være pådraget den afdøde mand af andre personer, siger politikommissær Kim Strømvig, Middelfart Lokalpoliti.

Det var ejeren af virksomheden Green Light på Stensgårdvej 8, der natten til mandag den 27. maj kontaktede Fyns Politi og anmeldte, at der var to mistænkelige personer ved hans virksomhed.

Ejeren forfulgte tyv

Om hændelsesforløbet skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse:

"Klokken 00:10 ankom ejeren i sin bil til sin virksomhed, hvor han så to personer løbe fra stedet. Han kørte efter den ene og råbte fra bilen, at han skulle standse. Men manden løb bag om bilen og forsvandt i retning mod Stensgårdsvej 4. Det var denne mand, der 40 minutter senere blev fundet død.

Efter en kort eftersøgning langs vejen, kørte ejeren af virksomheden tilbage til virksomheden Green Light, hvor han ventede på politiet.

Politiets første patrulje var fremme kl. 00:20 og godt et kvarter senere ankom en hundepatrulje til stedet. Det var hundepatruljen, der klokken cirka 00:50 fandt den døde mand liggende på en lav brændestabel på adressen Stensgårdsvej 2 - altså flere husnumre fra adressen, hvor manden sidst blev set i live."

Døde af fald

De mange undersøgelser, afhøringer og videoovervågning fra området har i følge Fyns Politi slået fast, at der ikke var nogen direkte kontakt mellem ejeren af Green Light og indbrudstyven - ligesom den afdøde ikke er blevet ramt af nogen bil. Det har flere af den afdødes venner dog ellers haft mistanke om.

Fyns Politi fortæller, at de tekniske undersøgelser af bygningerne på adressen Stensgårdsvej 4 viste, at der havde været en person oppe på taget af bygningerne netop der, hvor den nedenfor var placeret nogle kabeltromler og paller.

Det er retsmedicinerens vurdering, at netop et fald fra bygningens tag ned i pallerne og kabeltromlerne kan have forårsaget de kvæstelser, den afdøde mand havde på kroppen.

Det er også retsmedicinerens vurdering, at manden derefter selv var i stand til at gå den relativt korte afstand til nabobygningen, hvor han blev fundet død i en brændestak, som følge af de læsioner han havde pådraget sig i faldet.

- Dødsmåden og dødsårsagen er nu endelig afklaret, og derfor kan vi nu slå fast, at den afdøde omkom som følge af de kvæstelser, han pådrog sig, da han faldt eller sprang ned fra taget på en bygning på adressen Stensgårdsvej 4 og ramte de kabeltromler og paller, der lå på jorden, siger Kim Strømvig.