I det fynske folks tjeneste

Dømt for at hente vinduesvisker på motorvejen

Den 59-årige mand der i 2016 skabte uheld på motorvejen, fordi han skulle hente sin vinduesvisker, er dømt i Landsretten.

Foto: Ole Holbech

Den 9. november 2016 kom en 59-årig mand kørende på Fynske Motorvej mellem Ejby og Aarup. Han tabte sin vinduesvisker, parkede bilen og gik hen for at samle den op. 

Det skabte harmonikasammenstød, hvor både en minibus og en lastbil var involveret. 

Manden blev tiltalt, og tirsdag faldt der dom i Landsretten - manden fik 20 dages betinget fængsel og blev dømt for særlig hensynsløs kørsel og for at sætte andre personers liv i fare. Derudover mistede han sit kørekort. 

Det sker, efter at han i Byretten kun blev idømt en bøde. 

- Jeg er tilfreds med dommen. Jeg mener, at det er livsfarligt, når man vælger at parkere sin bil på motorvejen, siger anklager Charlotte Ragus. ​

Læs også Sammenstød på E20: Motorvejen nærmer sig genåbning

Ulykken

Efter hamonikasammenstødet blev chaufføren af minibussen kørt til Odense Universitetshospital med nakkesmerter, men der var ikke sket noget alvorligt. Til gengæld var der en del materielle skader forbundet med ulykken. 

En af de involverede lastbiler havde et gods, der væltede ud over motorvejen. Derfor var Fynske Motorvej  lukket i mere end seks timer mellem afkørsel 56 Ejby og 55 Aarup efter ulykken, der kunne være endt katastrofalt.