Dræbte han Brian? Drabstiltalt udlejer får dom i dag

Retten i Odense afgør tirsdag, om en 60-årig udlejer dræbte sin lejer, inden han smed liget i vandet ved Siø.

Tirsdag afgør Retten i Odense, om en 60-årig udlejer er skyldig i drab på sin lejer Brian Thomas Andersen, der forsvandt fra sin lejlighed i Middelfart den 3. maj sidste år.

Liget af den 39-årige lejer blev tre uger efter fundet i vandet ved Siø mellem Tåsinge og Langeland, og det fik udlejeren til at indrømme, at han havde kørt liget væk og smidt det i vandet.

Anklagemyndigheden har tiltalt ham for drab, og anklager Tina Østergaard mener, at han bortskaffede liget, fordi det havde skader, som han ville skjule. Blandt andet på den baggrund kræver hun ham idømt 12 års fængsel.

Selv nægter den 60-årige mand sig skyldig i drab. Hans forsvarer, advokat Mikkel Nielsen, har i retten efterlyst afgørende beviser, førstehåndsvidner og et motiv og argumenteret for, at han frifindes.

Forsvareren har forklaret, at udlejeren gik i panik, da han fandt sin lejer død, og at han derefter begyndte at foretage sig "tåbelige handlinger".

Den dag Brian Thomas Andersen døde, havde udlejeren været på besøg i lejligheden i Middelfart for at kigge på en vandlås. De to mænd blev uvenner og kom op at slås. På et tidspunkt landede udlejeren øverst med et fast tag i lejerens arme.

Han har forklaret, at han forlod lejligheden for at hente en pakning til vandlåsen, og da han kom tilbage, fandt han efter eget udsagn Brian Thomas Andersen død.

Liget er blevet obduceret, og den undersøgelse viste ingen tegn på vold eller brud.

Udlejeren blev varetægtsfængslet den 31. maj sidste år, men i begyndelsen af november besluttede statsadvokaten usædvanligt at sætte ham på fri fod, samtidig med at anklagemyndigheden besluttede at tiltale ham for drab.

Begrundelsen var, at han ikke længere kunne ødelægge politiets efterforskning. Men hans forsvarer betragter det som tegn på, at sagen mod hans klient er svag.

Ifølge anklageskriftet er udlejeren tiltalt for drab. Men hvis der ikke er bevis for denne tiltale, vil anklageren have ham dømt for enten vold med døden til følge eller for almindelig vold.