I det fynske folks tjeneste

Efterår rimer på windsurfing

Vejret passer til ferien. Det er blevet rigtig efterår. Blæsten var de tilfredse med i dag i Middelfart til windsurfernes festdag.

Foto: Christina Vibe Jensen

Selvom der ikke kom så mange som forventet, så er formålet det samme til Wind Cup 2016. Nemlig at få gode oplevelser. En der er på jagt efter de gode oplevelser er Mads Jepsen. For ham står dagen på tre ting.

- Kulde, adrenalin og når vi skal i konkurrence, handler det om taktik, fortæller windsurferen Mads Jepsen.

Mads Jepsen gør klar til at gå i vandet. Foto: Christina Vibe Jensen

Han er den tredjebedste i Danmark i sin klasse, men faktisk er windsurfing for bredden, lyder det fra Brian Madsen. Han er kørt til Middelfart fra København for at opleve sjov og hygge.

- Her er der meget mere breddesejlads end elitesejlads. Bredden er bare ikke klar over, at man kan komme til de her konkurrencer, fortæller Brian Madsen.

Og netop bredden ved stævnet er noget af det, der gør det særligt.

- Det er fedt at hele bredden kommer her. Til de stævner, hvor vi sejler ranglister, så er det kun toppen der kommer. Her kommer der mange forskellige mennesker. Så lærer man en masse forskellige mennesker at kende, fortæller Mads Jepsen.

Det er fjerde år, at sejladsen afholdes. Indtil videre er arrangøren af stævnet ganske godt tilfreds med den altid største udfordring.

- Det kan ikke blive bedre. Surferne ville gerne have lidt sol, det giver en hel del på psyken. Men vindmæssigt kan det ikke blive bedre, fortæller arrangør Allan Madsen.