I det fynske folks tjeneste

Ejby Mose prises for fremragende naturpleje

Ejby Mose åbnede officielt som rekreativt område for både dyr og mennesker i august sidste år.

00:30

Prisen "Fremragende Naturpleje", der uddeles af Danmarks Naturfredsningsforening, går i år til Ejby Mose ved Middelfart. Mosen er i de seneste tre år omdannet til et rekreativt område for både dyr og mennesker. 

Det er en række lodsejere, der har lagt deres jord til det fælles område, som både lokale og nysgerrige udefra nu kan få gavn af. Og selvom lodsejerne har forskellige interesser i området, så er det altså lykkes at samarbejde om Ejby Mose.

Middelfart kommune har formået at samle områdets mange lodsejere i det fælles projekt omkring Ejby Mose, der har til formål dels af få området afgræsset og dels gøre det tilgængeligt for offentligheden.

Teksten fortsætter efter tv-indslaget ...

04:43 Luk video

4,8 km gåtur

- Vi har lavet en 300 meter lang gangbro, som er rigtig fed at komme ud at gå på, siger Niels Ole Præstbo, projektleder, Middelfart.

I alt er der etableret en 4,8 kilometer lang vandrerute. Undervejs på traveturen møder gæsterne et fugletårn, flere anlagte søer og et madpakkehus, hvor den medbragte proviant kan indtages.
Altsammen med intentionen om at give lokale i og omkring Ejby større livsglæde ved nu at kunne nyde naturen. 

- Prisen gives først og fremmest fordi det er lykkedes at bevare de gode levesteder for planter og dyr, siger Lars Rytter, Danmarks Naturfredningsforening.

EU-bidrag på 2,4 mio. kr.

Udover et milliontilskud fra Middelfart Kommune har også EU bidraget til projektet Ejby Mose med 2,4 millioner kroner. 

Området blev indviet 25. august sidste år.