Ekstra-undervisning: 430 børn dropper ferien

I Middelfart bruger flere hundrede børn den første uge af ferien på - at gå i skole. Det er dog ikke de helt klassiske fag, der er på programmet.

Sciencecamp, gymnastik, sejlsport, ridning og golf - men også en læsecamp og mange andre aktiviteter. Det er hvad 430 børn fra

Middelfart Kommune får for at tage en uge ekstra på skolebænken.

Men er det trods alt ikke bedre at holde ferie?

- Det troede jeg i starten, men da jeg kom herop var det faktisk sjovere, fortæller Oliver Hansen, der går i 5. klasse og kommer fra Nørre Aaby.

Han er med til læsecampen, som er årets nye initiativ - her forsøger de at lære børnene, at det kan være sjovt at læse. Og det synes Ellen Bergstedt Nørgaard fra 3. klasse godt om.

- Det lød spændende - og det synes jeg i hvertfald også, det har været. Det er sjovt at være med til, fortæller hun.

Ung networking

0107 Skole

Sommerskolen holder til på Vejlby Skole ved Middelfart - der kommer børn fra alle kommunens skoler, og her kan de bryde ud af de normale rammer og roller.

- Vi vil gerne lade børnene møde hinanden på tværs af de gamle kommunegrænser, så de kan se, hvad det er for børn, de kan møde senere hen i deres liv, forklarer Jimmi Bhuto Madsen, der er koordinator på sommerskolen.

Deltagerantallet toppede for to år siden med mere end 600 deltagere - skolen gætter selv på, at det flytningen af børnenes sommerferie, der er skyld i den nedgang.