I det fynske folks tjeneste

El-biler til flere fynske familier

Yderligere fem familier gik i dag i gang med at teste elbiler i forbindelse med projektet "Test en elbil".  Målet er at finde styrker og svagheder ved bilerne.

02:09

1 af 2

Familierne er fra Middelfart, og i to andre fynske kommuner har familier været i gang med at teste bilerne et stykke tid. De første erfaringer er nu gjort.

- Alle testpiloter har indtil videre været rigtig glade for forsøget og overraskede over, at el-bilen kan virke i deres hverdag, siger Ann Marker, der er kommunikationschef hos ChoosEV.

Det landsdækkende projekt test en elbil gennemføres af firmaet sammen med en lang række partnere. Målet er at finde styrker og svagheder ved bilerne i dagligt brug og at øge danskernes kendskab til el-biler. Men der er stadig et stykke vej for at få flyttet folks opfattelser af det lille eldrevne køretøj.

- El-bilens største fjende er dem, der ikke har prøvet at køre i en el-bil, så derfor er folk nødt til at prøve at køre i de el-biler, så de ved, de kan flytte de begrænsninger, der er ved den, siger Ann Marker.

Sasja Thode fra Middelfart er en af dem, der har fået lov til at teste el-bilerne den næste tid.

- Det kunne være meget sjovt at prøve. På sigt kunne jeg godt investere i sådan en, men nu vil jeg prøve at se, hvordan den kører først, siger hun.

I Nordfyns og nyborg kommuner har i alt 20 familier været testpiloter.

Læs mere om Test En Elbil