Endnu en fynsk festival aflyser: Rock Under Broen udskyder til 2022

Efter i første omgang at have udskudt årets festival til august, har Rock Under Broen i Middelfart nu valgt helt at aflyse årets udgave.

Der bliver ingen Rock Under Broen i 2021. Årets festival er blevet udskudt til 2022.

Det bekræfter festivalens øverste ansvarlige, Bent Frandsen, overfor TV 2 Fyn. 

- Det er med blødende hjerte og tårer i øjnene. Vi har kæmpet en kamp i to år for at lave en festival. Så det er rigtig hårdt – både for os og for de mange foreninger, der har glæde af Rock Under Broen, siger Bent Frandsen.

Han fortæller, at der ikke er nogen anden udvej efter offentliggørelsen af de nye retningslinjer, som blev vedtaget natten til tirsdag. Retningslinjer, som allerede har fået store fynske festivaler som Tinderbox, Heartland og Langelandsfestival til at aflyse.

Men der er ikke nogen vej udenom, mener Bent Frandsen.

quote Det undrer mig da, at man må være 15-16.000 mennesker i Parken, men på en større mark i Middelfart må vi kun være 4.000

Bent Frandsen, øverste ansvarlig, Rock Under Broen

- Der er andre, der har taget beslutningen for os. Vi har solgt mange flere billetter, end vi må være gæster, og så er det svært at afvikle. Det er ikke muligt for os på nogen som helst måde af afvikle Rock Under Broen i år, siger Bent Frandsen.

Utilgiveligt

Festivalchefen har meget lidt forståelse for den måde, som politikere og myndigheder har håndteret situationen på i forbindelse med store arrangementer som blandt andet festivaler.

- Det er utilgiveligt, den måde det er blevet gjort på. Den beslutning kunne jo have været truffet for lang tid siden. Og hvad skulle man med eksperternes rapport, de har jo ikke lyttet til den, men har tværtimod strammet mere op, siger den festivalansvarlige.

Han undrer sig over de forskelle, som han mener, der bliver gjort på de forskellige events.

- Det undrer mig da, at man må være 15-16.000 mennesker i Parken, men på en større mark i Middelfart må vi kun være 4.000, endda inddelt i sektioner. Det hænger ikke sammen.

- Men vi retter ind til højre, det er vi simpelthen nødt til. Vi kan jo ikke ændre på det. Men vi opfordrer folk til at beholde den billet, de allerede har købt til 2020 eller 2021. Det er jo trods alt bedre, at den hænger hjemme på opslagstavlen. Står pengene i banken, koster det jo negative renter, siger den trods alt fortsat muntre og optimistiske festivalchef.

For selv om festivalen med hans ord er ’meget pressede på likviditeten’, tror han og den øvrige ledelse fortsat fuldt og fast på, at der atter bliver Rock Under Broen på de normale datoer i juni i 2022.

- Vi har stadig ikke modtaget kompensation fra sidste år. Så likviditetsmæssigt er vi meget presset. Men vi er indstillet på, at der er Rock Under Broen igen i juni måned 2022. Det har været en svær beslutning, som andre har truffet for os, siger Bent Frandsen.