I det fynske folks tjeneste

Ewii rydder op: Nu bliver forretningen delt i to

Den jysk-fynske energikoncern Ewii opdeles i to. Den kommercielle forretning skal udskilles fra forsyningsdelen. Det skal stoppe beskyldninger om misbrug af kundernes penge.

Ewii dropper sponsorkontrakterne med OB om Ewii Park. Foto: Ole Holbech

Den nye bestyrelsesformand i Ewii, Jørn Limann, gennemfører nu en helt ny selskabsstruktur, der skal fjerne mistanke om, at forbrugernes penge bruges til andre formål end energiforsyning. Det skriver Finans.

Fra årsskiftet bliver Ewiis forretning delt i to for at sikre en klar opdeling mellem monopolet på el, vand og varme og kommercielle aktiviteter.

Den nye struktur skal gøre det synligt for kunderne, at de ikke betaler for kommercielle projekter som brændselsceller, telemedicin og udviklingen af en trehjulet elscooter.

- Nu lægger vi de dårlige sager bag os. Vi vil gerne være rollemodel, og derfor sikrer vi denne adskillelse, siger Jørn Limann til Finans.

Læs også Efter chefballade: Ny boss for energiselskabet Ewii

Ewii er blevet kritiseret for at have tabt store beløb på fejlslagne investeringer.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har flere gange kritiseret energikoncernernes fejlslagne investeringseventyr. Han glæder sig over beslutningen.

- Det er glædeligt at se, at man i sektoren selv tager ansvar. Det er vigtigt, at der er en klar opdeling mellem aktiviteterne, så vi kan se, hvad forbrugerne betaler til, siger Lars Christian Lilleholt til Finans.

Bestyrelsen har opså besluttet at droppe sponsorkontrakterne med OB om Ewii Park og Royal Arena i København.

I stedet vil Ewii tilgodese foreninger og klubber i nærområdet samt donere beløb til større events i de tre ejerkommuner i Trekantområdet.