I det fynske folks tjeneste

Færdig med Fyn: Brenderup-produktion flyttes til Polen

I 80 år er der blevet produceret i tusindvis af trailere og maskiner i den vestfynske landsby Brenderup. Men nu er det slut. Produktionen flyttes til udlandet.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Siden 1936 har navnet på den vestfynske landsby Brenderup været nærmest synonym med en trailer i en hvilken som helst dansk provinsby.

Produktionen af Brenderup maskiner og især trailere har i perioder beskæftiget op mod 300 personer, men i løbet af 2017 er det helt slut med produktionen af de populære trailere herhjemme. Produktionen flyttes til Polen.

Det skriver Fyens.dk.

Ifølge avisen flyttede Brenderups svenske ejere reelt produktionen til Polen allerede i 2012, men fabrikken i Nørre Aaby har fortsat leveret eftermonteringer og delelementer til de endelige produkter. Men nu er det altså helt slut.

- Det har desværre ikke været muligt for os at gøre produktionen i Nørre Aaby konkurrencedygtig. Vi har tabt penge på den i de seneste tre-fire år, siger Pål Jönsson, der er administrerende direktør i Brenderup Group, til Fyens.dk.

Brenderups fabrik i Nørre Aaby bliver ifølge Fyens.dk sat til salg kort efter nytår til en pris på 24 millioner kroner. Foto: Claus Fisker / Scanpix

I de sidste mange år har Brenderup mistet sin solide førerposition i Danmark, hvor konkurrencen fra billigere producenter i Østeuropa har ramt Brenderup hårdt.

- Vi har valgt ikke at konkurrere i lavprissegmentet men i stedet holde os på en højere del af markedet. Brenderup er et kvalitetsstempel, og det skal det blive ved med at være. Den strategi støttes af vores 91 forhandlere i Danmark, siger Pål Jönsson.

- Derfor er jeg også glade for, at vi endelig i 2016 er begyndt at vinde markedsandele igen, siger direktøren til Fyens.dk.

Tilbage i Danmark bliver blot 15 personer, der er beskæftiget med salg, markedsføring, kundeservice og udvikling til det danske marked. De 15 ansatte skal arbejde fra en ny adresse, som ikke er fundet endnu.