I det fynske folks tjeneste

Fanget på Fyn: Landmænd skriver til ministre

Arbejdskørsel over lillebælt med over to meter brede køretøjer må blive på Fyn. Det får en gruppe af landmænd til at skrive til forskellige ministre.

Foto: Masoud Jafari Pouia

Landmanden Michael Strøjer Hansen er godt træt af, at han ikke kan komme på den anden side af lillebælt med sine arbejdskøretøjer.

- Det er frustrerende, siger Michael Strøjer Hansen, der må leje en blokvogn, når maskinerne skal over lillebælt og det er dyrt og tager tid, mener han. 

Michael Strøjer Hansen er ikke tilfreds med, at han skal betale for at få fragtet sine landsbrugsmaskiner til Jylland. Foto: Masoud Jafari Pouia

Køretøjerne han skal fragte med en blokvogn er nemlig over to meter brede, og det levner vejarbejdet ikke plads til ifølge Vejdirektoratet.

En mulighed kunne være at tage den Ny Lillebæltsbro, men den går ikke, da maskinerne kører for langsomt.

Derfor har Michael Strøjer Hansen og en gruppe af andre landmænd søgt dispensation til netop det hos Vejdirektoratet og politiet, men fredag blev det til et afslag.

Det har nu fået gruppen til at skrive til transportministeren, justitsministeren og erhvervsministeren i håbet om, at han får lov at køre over Lillebælt før vejarbejdet slutter den 5. august.

- Vi kan ikke leve på den her måde. Det er umuligt at drive landbrug på den her måde. Det er dyrt og besværligt. Der går meget tid med det, fortæller Michael Strøjer Hansen, der ikke mener, de kan nøjes med at holde sig på fyn siden.

- Vi har også jord på jyllandsiden. Det samme gælder entreprenøren. Der må da være nogen, der kan se, at det her er fuldstændig galimatias, fortæller Michael Strøjer Hansen.