Fest for det tredje spor

Om en uge bliver det trejde spor på den vestfynske motorvej åbnet, og Vejdirektoratet indvier sporet med en fest på en rasteplads.

Fra mandag den 6. oktober bliver motorvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart bredere. Det tredje spor bliver efter et årelangt vejarbejde taget i brug.

Transportminister Magnus Heunicke kommer til Vestfyn, og sammen med Vejdirektoratet byder ministeren blandt andet på pølser og film ved fejringen med temaer om samkørsel og de nye spor.

Derudover kommer der veteranbiler fra Dansk Veteranbil Klub og Odense Bys Museer fremviser de arkæologiske genstande, der er fundet under udgravningen til det nye spor.

- Vi er meget glade for at kunne aflevere en bedre og bredere motorvej på Vestfyn. Det tredje spor i hver retning er tiltrængt, og vejen er nu bedre gearet til fremtiden. Bilisterne kommer til at opleve mindre trængsel, og forhåbentlig færre uheld. At vi samtidig også på dette projekt, som på andre projekter, kan færdiggøre før tiden og inden for budget, er jo med til at gøre glæden endnu større, siger anlægschef i Vejdirektoratet Søren Andersen

Alle borgere er inviteret med på samkørselspladsen uden for Middelfart ved Jyllandsvej, når de 10 kilometer asfalt bliver taget i brug.

Middelfart Kommune deltager i festen og er rykket ud af rådhuset og har opstillet en bosætningsstand, der skal lokke tilflyttere til kommunen.

- Middelfart Kommune har en central beliggenhed i Danmark, når det gælder infrastruktur. Den er til stor glæde for både borgere, nye tilflyttere og erhverv i kommunen. Jeg glæder mig meget på hele kommunens og pendlernes vegne over den færdige udbygning af motorvejen fra Middelfart til Nørre Aaby, og de nye tilslutningsanlæg, som både tilgodeser cyklisterne og fremtidssikrer infrastrukturen, siger borgmester i Middelfart Kommune, Steen Dahlstrøm.