I det fynske folks tjeneste

Forældre i Båring føler sig snydt

Skolen i Båring har for flere børnefamilier været altafgørende for, at de flyttede til området. Nu overvejer politikerne i Middelfart Kommune at lukke skolen, og forældrene føler sig taget ved næsen.

02:00

01:23

Forældrene i Båring kæmper mod skolelukningen, og føler sig snydt af kommunen.

Forældrene i Båring kæmper mod skolelukningen, og føler sig snydt af kommunen.

1 af 4

Middelfart Kommune fremlagde den 17. marts deres plan for skolestrukturen i kommunen. For at spare penge foreslår de, at fire skoler lukkes, deriblandt Båring Skole.

Det har fået forældrene op på barrikaderne. Mange familier føler sig snydt af kommunen. Skolen var nemlig for flere familier afgørende for at de flyttede til området.

- Der skal ikke herske tvivl om, at Båring skole var altafgørende for, at vi for godt 3 år siden valgte at rykke teltpælene i Sønderjylland op og flytte til Fyn, skriver en af forældrene på en Facebook-gruppe for skolen.

TV2/Fyn har været i kontakt med flere andre forældre, der også føler sig bondefanget. De mener at Middelfart Kommune med deres bosætningspolitik og visioner for Båring har taget børnefamilier ved næsen.

De andre skoler, som Middelfart Kommune foreslår lukket er Tanderup Skole, Aulby Skole og Fjelsted/Harndrup Skole. Alternativet til skolelukningerne er i følge kommunen at skære i timetallet på alle kommunens skoler.

I alt skal Middelfart Kommune spare 75 millioner kroner, 9 millioner af dem skal findes på skoleområdet.