I det fynske folks tjeneste

Forbrugerformand skal afløse Helveg

Niels Helveg Petersens efterfølger er nu blevet fundet. De Radikale i Middelfart håber, at Forbrugerrådets formand, Camilla Hersom, kan løfte den tunge arv.

Niels Helveg Petersens efterfølger i Middelfart-kredsen er nu fundet.

Forbrugerrådets formand, Camilla Hersom, sætter kurs mod Folketinget.

Det mangeårige medlem af Det Radikale Venstre står til at overtage den nærmest legendariske Middelfart-kreds, der de seneste 100 år har sikret et radikalt mandat i Folketinget. Camilla Hersom ventes officielt at blive indstillet på kredsens generalforsamling torsdag aften, erfarer Ritzau.

- Da Niels Helveg Petersen meddelte, at han ikke ville genopstille, sagde jeg, at vi skulle finde en person, der kan overtage Helvegs mandat på Fyn. Det vil sige, at vi skal finde en, der kan leve op til vores forventninger. Det kan Camilla Hersom, siger formanden for De Radikale i Middelfart, Per-Ulrich Jacobsen, til Ritzau.

Det Radikale Venstres Middelfart-kreds har været repræsenteret i Folketinget, siden partiet blev stiftet i 1905. Niels Helveg Petersen har været kandidat for kredsen siden 1976, hvor han efterfulgte den tidligere radikale statsminister Hilmar Baunsgaard.