I det fynske folks tjeneste

Fredericia og Middelfart flirter

Middelfart og Fredericia kan blive blive en stor kommune om 10-15 år. Borgmestrene fra begge byer flirter nu igen med tanken om, at de to kommuner en dag blir til én på tværs af Lillebælt.

- Man er naiv, hvis man ikke tror der kommer en ny kommunalreform i løbet af 10-15 år, og så ligger det på den flade hånd, at vi her i Middelfart slår os sammen med Fredericia, lyder det fra Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm(S).

Den tidligere borgmester i Fredericia Thomas Banke var afvisende over for visionen om en Lillebælts kommune, men den nye borgmester i byen tager positivt imod flirteriet fra Fyn.

- Vi kan ikke undgå, at den her situation kommer, og jeg tror, at ideen vokser stille og roligt. Vandet er jo ingen afstand i dag. Broen blev bygget i 1935 og vi burde egentligt afskaffe den afstand der i mellem os, siger Kenny Bruun Olsen(V), der er borgmester i Fredericia.

Allerede i dag samarbejde kommunerne i trekantsområdet på en lang række områder, og Middelfart og Frederica er blandt andet fælles om erhvervskoler, beredskab, tandklinikker og produktionsskoler.

- Vi har haft et succesfuldt samarbejde i 25 år på tværs af Lillebælt, og hvis vi skal have vækst og udvikling, vil det være naturligt med en kommune på tværs af Lillebælt en gang i fremtiden, siger Steen Dahlstrøm.