Frifindelse i Brian-sagen står fast

Retssagen om 39-årige Brian Thomas Andersens dødsfald bliver ikke anket. Dermed står frifindelsen af Middelfart-udlejeren fast.

Hverken anklager eller forsvarer anker dommen fra tidligere i marts, hvor udlejeren blev straffet med fængsel i et år for usømmelig omgang med liget - men altså frikendt for drab. Det oplyser den 60-åriges advokat Mikkel Nielsen til Ritzau.

- Min klient har nu accepteret denne dom, således at han heller ikke anker. Min klient er tilfreds med frifindelsen, og at sagen nu er afsluttet, oplyser Mikkel Nielsen.

Den 12. marts frifandt en domsmandsret i Odense den nu 61-årige udlejer for at have dræbt sin lejer i Middelfart i maj sidste år.

I stedet blev manden fundet skyldig i vold og i usømmelig omgang med liget af Brian Thomas Andersen. Desuden skaffede han ikke hjælp til Andersen. Straffen blev fastsat til fængsel i et år.

Den 39-årige Andersen forsvandt fra sin lejlighed 3. maj sidste år. Tre uger senere blev liget fundet i vandet ved Siø mellem Tåsinge og Langeland.

Under sagen har udlejeren fortalt, at han kom i klammeri med Brian Thomas Andersen. De kom op at slås.

Da udlejeren kom tilbage til lejligheden med en pakning til vandlåsen i lejligheden, opdagede han, at Brian Thomas Andersen lå død. Han har fortalt, at han gik i panik og derefter skaffede sig af med liget.

I retten hævdede anklageren, at den 61-årige skaffede liget af vejen for at skjule skader efter forbrydelsen. Hun bad derfor om fængsel i 12 år. Modsat pegede forsvareren på, at der mangler beviser for drab og et motiv.