I det fynske folks tjeneste

Fynsk cykeltalent imponerer stort i professionel debut

Søren Kragh Andersen fik i dag sin professionelle debut for det tyske storhold Team Giant-Alpecin. Han fik en flot 10.-plads ud af anstrengelserne.

Strib-rytteren Søren Kragh Andersen debuterede i dag som fuldtidsprofessionel cykelrytter for det tyske ProTour-hold Team Giant-Alpecin, da han sammen med holdkammeraterne stillede til start i Tour of Qatar.

Med i løbet er også nogle af sportens allerstørste navne som engelske Mark Cavendish, norske Alexander Kristoff og belgiske Greg Van Avermaet.

Den blot 21-årige fynbo gik uimponeret til værks i sit første professionelle løb, og kom sammen med blandt andre Cavendish og den danske landsmand Michael Mørkøv med i dagens 21 mand store udbrud.

Udbruddet formåede at arbejde så godt sammen, at de holdt hele vejen til mål.

Der var rigtig mange hurtige folk i udbruddet, men hurtigst var den engelske spurtkanon Mark Cavendish, der vandt etapen foran italiernerne Sacha Modolo og Andrea Guardini. I den øvrige top ti var blandt andet også lynhurtige folk som irske Sam Bennett samt nordmændene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Og på tiendepladsen kom så den unge fynbo bragende ind. En flot præstation i sit første løb som professionel, også fordi han i udbruddet sad som eneste rytter fra Giant-Alpecin.

Med 10.-pladsen erobrede Søren Kragh Andersen samtidig også løbets hvide ungdomstrøje, som han altså skal forsvare tirsdag.