Fynske elever i redningshelikopter over Jylland

Flyvestation Karup var i dag rammen for en eksklusiv hyldest af danmarksmestrene i historie.

Flere end 17.000 elever fra hele landet har deltaget i Historiedysten, som for anden gang blev afviklet af Det Nationalhistoriske Museum.

En flok forventningsfulde elever og lærere drog tidligt torsdag morgen af sted i retning mod Flyvestation Karup, hvor dette års vinder-præmie ventede.

9A fra Brenderup og Omegns Realskole blev præmieret og hyldet med en exceptionel oplevelse. Dagen startede med en briefing om Helicopter Wing Karup, og derefter var det tid til dagens absolutte højdepunkt: en slyvetur i Flyvevåbnets redningshelikoptere.

Klassen var delt op i hold, som hver fik en halv times uforglemmelig lufttur i Flyvevåbnets EH101 Merlin helikoptere. Turen gik ind over Viborg og retur i passende højde til at man kunne se såvel Viborg by som slotsruinen ved Hald sø.

Derefter var der mere action hos 'Fire & Rescue' på Flyvestation Karup. Her fik alle lov at prøve, hvor hurtigt de 30 ton tunge Crashtendere faktisk kan køre. Efter et intenst og spændende program fik luftens helte og vindere af Historiedysten lov til at træde af ved Hovedvagten og sætte sig ind i bussen med retning mod klasselokalet i Brenderup.