I det fynske folks tjeneste

Glemte stort pengebeløb i hæveautomat: For 16 år siden fandt kvinde 620.000 kroner i container

Søndag fandt en kvinde et større pengebeløb, der var glemt i en hæveautomat i Middelfart. Hun afleverede pengene til politiet. Det gjorde en ung kvinde også i 2003, da hun fandt over en halv million i sedler.

00:25

620.000 kroner flød i to flaskecontainere i Odense i 2003. Og fynboerne stillede to spørgsmål: Hvem havde smidt sedlerne ud - og hvad ville man selv gøre, hvis man fandt så mange penge?

En 61-årig kvinde er blevet hyldet på Twitter af Fyns Politi for sin ærlighed. Søndag middag opdagede hun nemlig en ordentlig stak sedler, der var glemt i en hæveautomat ved Kvickly i Østergade i Middelfart. 

Hun valgte at aflevere pengene til politiet, og mandag fandt politiet så pengenes ejermand - eller kvinde.

- Til dig, der fandt pengene: Super, at der stadig findes ordentlige og hæderlige borgere. Det gør bare dagen bedre - også for politiet, skriver Fyns Politi på Twitter.

Læs også Større pengebeløb fundet i hæveautomat

Over en halv million kroner i flaskecontainere

I marts 2003 var det en ung kvindelig studerende, der opdagede 620.000 kroner i gamle hundredekronesedler strøet ud i et par flaskecontainere i Odense.

Politiet var på bar bund i begyndelsen. 

- Har vi nogen forbrydelser, hvor der mangler et pengebeløb, der ligner dét, vi har her med de gamle pengesedler, så skal vi selvfølgelig kigge lidt på det. Ellers må vi gå tilbage og kigge lidt ud i krogene, fortalte vagtchef Hans Frederiksen til TV 2/Fyn i 2003. 

01:14

Se indslag fra 26. marts 2003

Luk video

Fundet af de mange penge fyldte en del i medierne på det tidspunkt, og politiet fik en del henvendelser fra folk, der mente, at de måske manglede de penge. 

- Der er nogen mennesker, der inden for de senere år har fået stjålet meget store pengebeløb fra deres privatboliger, og de har selvfølgelig været interesseret i at høre, om det kunne tænkes, at det var deres penge, fortalte Per Lydiksen Laursen, der var kriminalkommissær ved Odense Politi i 2003.

Hvad ville du gøre?

Mogens Thorslund fra Odense erkendte blankt, at han nok havde valgt at beholde pengene selv.

- Jeg havde nok været sydpå nu. Et eller andet sted og hygget mig, lød det fra odenseaneren i 2003. 

Mens Margrete Thanning ikke kunne drømme om at beholde så meget som en krone selv. 

- Jeg ville have gjort nøjagtig det samme som den unge pige gjorde. Ringet til politiet. Helt sikkert. 

Du var ikke taget sydpå?

- Nej, hverken nord- eller sydpå.

01:46

Se indslag fra 28. marts 2003

Luk video

Det viste sig senere, at det var en 76-årig enke, der havde smidt pengene ud, fordi hun ikke troede, at de længere kunne bruges. Den unge kvinde fik en findeløn på 62.000 kroner.