I det fynske folks tjeneste

Grus-kamp kan koste ny Lillebæltsbro

Region Syddanmark har lagt sig ud med Middelfart Kommune. Borgmesteren beskylder regionen for at sætte en tredje Lillebæltsbro over styr, hvis den vedtager en ny råstofplan som den ligger nu.

03:50

02:02

Borgmester Steen Dahlstrøm peger ud over det område, som måske skal inddrages til grusgrav.

1 af 3

Der skal findes grus til fremtidens store anlæg som det tredje motorvejsspor og byggeriet af det nye Odense Universitetshospital. Men Middelfarts borgmester afviser at det skal være her fra området nord for motorvejen op mod Røjle og Strib.

- Her er vi nødt til at råbe vagt i gevær og give tid til eftertænksomhed, vi skal varetage Middelfarts interesser, og så skal vi selvfølgelig reagere på det her, siger Middelfarts borgmester, socialdemokraternes Steen Dahlstrøm.

Han har nu skrevet en mail til alle regionspolitikere for at få dem til at stemme nej til den råstofplan, der udlægger området til eksempelvis grusgrav. Middelfart har nemlig udlagt en del af det til drikkevandsreserve.

Kan koste den tredje Lillebæltsbro

Samtidig er det også her, at en måske fremtidig trejde Lillebæltbro skal starte.

- Om et til to år, så vil Christiansborg-politikerne tage stilling til om vi skal have en tredje Lillebæltsbro eller en Kattegat-forbindelse - det grus der eventuelt er i undergrunden, det løber ingen steder, siger borgmesteren.

Hvis området bliver udlagt til råstofindvending er Dahlstrøm bange for, at Regionen sender signal til staten om at den tredje Lillebæltsbro ikke længere er så vigtig.

I Region Syddanmarks udvalg for miljø vil regionsrådsmedlem William Jensen drøfte sagen med den socialdemokratiske gruppe inden regionsrådsmødet i morgen.

Han understreger dog også, at der vil være indsigelser uanset hvilke områder man vælger at benytte.

Dagsorden til regionsrådsmøde