Haglgevær og salonriffel i hjemmet: 33-årig mand udvist for våbenbesiddelse

En 33-årig mand er idømt fængsel og udvisning af Danmark for våbenbesiddelse, indbrud og hæleri.

Fredag blev en 33-årig mand idømt tre år og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark for besiddelse af våben, indbrud og hæleri ved Retten i Odense.

I hjemmet i Ejby, hvor han har boet de seneste seks år, fandt man et oversavet jagtgevær med tilhørende patroner, en salonriffel med kikkertsigte og patroner, et 5,5 mm luftgevær, en riffel og en signalpistol samt en militærtaske med plads til våben.

- I retten blev det forklaret, at haglgeværet blev købt grundet selvmordstanker, mens han købte salonriflen, fordi han var paranoid og ville bruge det til beskyttelse mod bestemte personer, som der ikke blev fortalt mere om, siger anklager ved Fyns Politi, Sine Josephsen.

Ni års indrejseforbud

Manden er født i Sverige, hvor han udvises til, men kom til Danmark som 15- eller 16-årig. Siden er han af to omgange flyttet tilbage til Sverige, men har siden 2014 boet på Fyn.

- Han har en datter på tre år her i Danmark, og derfor har han fået indrejseforbud i ni år. Retten lagde vægt på, at han kan komme til datterens større begivenheder, så det er ikke for bestandigt, forklarer Sine Josephsen.

Udover dommen for de mange våben samt transport af disse på offentlig veje, er den 33-årige mand også dømt for seks hæleriforhold af stjålne smågenstande for forskellige indbrud i private hjem så en lampe og en iPad.

Han er ligeledes dømt for at have begået et indbrud ved Carl Hansen Møbler i juli 2020, hvor han med flere andre gerningsmænd har stjålet møbler for 180.000 kroner. Flere møbler er solgt videre, mens to stole stod i hjemmet i Ejby.  

Til salg på Snapchat

Den 33-årige mand blev ramt af selvmordstanker tilbage i april 2020 under første coronanedlukning, men har siden fået det bedre, forklarer han i retten.

Derfor har manden efterfølgende forsøgt at sælge våbene via det sociale medie Snapchat, hvor der i retten blev gennemgået dokumentation for en samtale mellem potentiel køber og den dømte. Det lykkedes dog ikke at komme af med våben.

Efter domsafsigelsen har den 33-årige mand taget betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. Det er endnu ikke besluttet, om han skal afsone i Danmark eller Sverige.

Han er ikke tidligere straffet.