Heltestatus i barndomsklubben: - Christian er en ener

Claus Hansen er formand i Christian Eriksens barndomsklub og har fulgt hans vej fra fra talent til superstjerne.

Det er efterhånden mange år siden, Christian Eriksen havde hjemmebane i Middelfart, hvor barndomsklubben MG & BK har til huse.

Alligevel er det ikke til at overse, at Middelfarts bedste fodboldspiller stadig hører til i klubben.

På væggene hænger flere af Eriksens signerede spillertrøjer samt et billede af landsholdet nummer 10 i aktion.

Og det er ikke kun i lokalerne den fynske verdensstjerne fylder. Det gør han også i tankerne på Claus Hansen, der er formand i MG & BK.

Han har fulgt Eriksens karriere fra et stille, men særligt talent til en af det danske landsholds mest rutinerede kræfter.

- Altså Christian er jo en ener, og for mange vil han altid være ham, der kunne noget specielt, siger Claus Hansen.

Eriksens særlige status i klubben hænger blandt andet sammen med, at han trods sin status som international fodboldstjerne ikke har glemt sine rødder.

I 2017 lagde han vejen forbi MG & BK for at spille fodbold med klubbens hold for unge med handikap. 

- Han stiller sgu op. Han gør noget for andre mennesker, uden at det skal fortælles stort og slås op på sociale medier og fremhæves. Han er bare en pissegod fyr. 

Eriksen har flere gange været på visit hos MG & BK, hvor han har uddelt autografer og trænet med de unge spillere.
Eriksen har flere gange været på visit hos MG & BK, hvor han har uddelt autografer og trænet med de unge spillere.
Foto: Arkiv

Koryfæ i Middelfart

Klubformanden er stadig påvirket af den uhyggelige episode, der udspillede sig under Danmarks EM-kamp mod Finland 12. juni, hvor 29-årige Eriksen faldt om med et hjertestop.

Hurtig, livreddende førstehjælp betød, at Eriksens hjerte begyndte at slå igen, og hans tilstand har siden været stabil. Fredag blev han udskrevet fra Rigshospitalet efter at have fået indopereret en såkaldt ICD-enhed.

Det er en form for avanceret pacemaker, der skal forhindre nye hjerteproblemer.

For Claus Hansen er Eriksens stjernestatus i Middelfart i lige så høj grad forbundet med de personlige egenskaber som med de fodboldmæssige.

- Han betyder utrolig meget. Hvis du går ned igennem vores gågade og spørger enhver, du møder, om de kender Christian Eriksen, så siger de ja. Og det gør de, selvom de kun kender ham lidt, på lang afstand eller bare har set ham spille. Men det er sådan noget, han får med, fordi han er den, han er.

Det er ikke til at tage fejl af, hvor meget Christian Eriksen er påskønnet i barndomsklubben MG & BK
Det er ikke til at tage fejl af, hvor meget Christian Eriksen er påskønnet i barndomsklubben MG & BK
Foto: Thomas Larsen-Bjerre


- Han kunne ting, de andre ikke var i nærheden af

Christian Eriksen skiftede i 2005 fra MG & BK til OB for at forfølge drømmen om at blive professionel, og siden har karrieren bragt ham forbi Ajax i Amsterdam, siden Tottenham i London og senest Inter i Milano. 

Derudover har karrieren budt på 109 landskampe.

Men allerede fra den spæde start var det tydeligt, at der var noget specielt i midtbanespilleren.

- Han kunne nogle ting, som mange af de andre slet ikke var i nærheden af, men har var jo bare på hans måde, siger Claus Hansen og fortsætter:

- Der er jo rigtig mange unge mennesker, som er dygtige til at spille fodbold, men på et tidspunkt, skal de prioritere, og så skal man jo vælge, om man vil det og vil blive ved med at blive dygtigere, eller om man hellere vil noget andet. Og der har Christian jo altid haft et kæmpe fokus på, at han gerne vil være en af verdens måske bedste fodboldspillere.

Hvad episoden under kampen mod Finland kommer til at betyde for den videre fodboldkarriere ligger stadig hen i det uvisse.

Foreløbig er Eriksen rejst hjem for at bruge tid med familien ifølge den seneste melding fra DBU.

WEB Eriksens Middelfart
Fotograf: Fotograf: Redigering: