I det fynske folks tjeneste

Hobbyknive kan spolere fremtiden

To hobbyknive, som en 19-årig mand fra Middelfart havde glemt i sin bil, kan nu spolere hans fremtid.

Den unge middelfarter frygter for fremtiden.

19-årige Haris Cehic risikerer nemlig både fængsel - og at må opgive drømmen om at blive politibetjent - fordi han en nat i maj glemte sine arbejdsredskaber i sin bil.
- Det har jeg det virkelig, virkelig dårligt med. Det kan ødelægge min fremtid, siger han til TV 2/FYN.

Om natten den 31. maj i år skulle den bosniskfødte, unge mand, der har en pletfri straffeattest, hente en kammerat på Diskotek Buddy Holly i Middelfart. Da han ankom i sin bil til diskoteket, blev han stoppet af tre betjente, der krævede at undersøge hans bil.

Havde glemt dem i bilen

I bilen fandt betjentene to, små hobbyknive, man typisk bruger i haven, og som Haris Cehic bruger i sit arbejde på en tankstation. Han havde nogle dage forinden glemt at fjerne hobbyknivene fra bilen, efter at han havde brugt dem.
- Jeg burde have afleveret dem, men jeg tænker ikke over det. De ligger jo typisk i lommen, forklarer han.

Men betjentene var ligeglade. De sigtede ham for ulovlig våbenbesiddelse efter våbenlovens paragraf 10. Senere - i retten - fik Haris Cehic så en bøde på 3000 kroner.

Her stopper sagen dog ikke. For anklagemyndigheden har nu anket sagen og kræver, at sagen skal ende med en fængselsdom til den 19-årige mand.

Nu risikerer Haris Cehic derfor at skulle bag tremmer, og det vil gøre ekstra ondt, da det er hans drøm at blive politibetjent. Og med et ophold bag tremmer på cv'et, kan han godt vinke farvel til den drøm.
Og dét alt sammen på grund af to, små hobbyknive.

- Det gør ondt, at to hobbyknive skal ødelægge så meget for én, siger han.