I det fynske folks tjeneste

Inge så tre mistænkelige mænd luske rundt juleaften: - Det er uhyggeligt

Fra sit vindue opdagede beboer, hvordan tre østeuropæiske mænd luskede rundt i kvarteret og kort efter brød ind hos naboen. 

00:51

Inge Breindahl fortæller, hvordan hun opdagede indbrudsbanden juleaften. Nu lader hun lyset stå tændt, når hun går hjemmefra. Video: TV 2

Inge Breindahl, der bor tæt på Ø-kvarteret i Middelfart, glemmer ikke årets juleaften lige foreløbigt. 

Læs også Villakvarter hårdt ramt juleaften: 16 indbrud inden for få timer

Fra sit vindue opdagede hun juleaften tre mistænkelige mænd, der luskede rundt i området. Hun fulgte efter dem og så, at de begik indbrud hos hendes naboer. 

- Jeg ser dem alle tre stå derinde (hos naboen, red.). Jeg bliver klar over, at det er helt forkert. Der var noget galt. Jeg følte, jeg var nødt til at få hjælp, siger Inge Breindahl til TV 2/Fyn. 

Det er lidt uhyggeligt. Hvis jeg skal hjemmefra en anden gang om eftermiddagen eller aftenen, når det er mørkt, vil jeg bestemt tænde alt mit lys i hele huset

Inge Breindahl

Hun skyndte sig over til genboen, hvor hun afbrød julemiddagen ved at spørge, om der var nogle unge mænd til stede, der kunne hjælpe med at stoppe indbruddene.

Et par unge mænd meldte sig med det samme og gik over for at konfrontere indbrudstyvene, som kortvarigt truede beboerne og herefter flygtede. Derefter fik beboerne i Ø-kvarteret kontaktet politiet. 

Uhyggeligt med indbrudsbande på spil

Inge Breindahl har lært af gårsdagens juleaften, at det er en god idé at lade lyset stå tændt, hvis man forlader sit hjem i indbrudstyvenes højsæson. 

- Det er lidt uhyggeligt. Hvis jeg skal hjemmefra en anden gang om eftermiddagen eller aftenen, når det er mørkt, vil jeg bestemt tænde alt mit lys i hele huset. Det har jeg lært for at være sikker på, at der ikke kommer nogen ind, fortæller Inge Breindahl.

Det lykkedes ikke politiet at fange de tre indbrudstyve juleaften. 

Politi: 16 indbrud i samme område

Ifølge Fyns Politi blev der juleaften begået 16 indbrud i samme område i og omkring Ø-kvarteret i Middelfart

Politiet har en teori om, at det er en østeuropæisk gruppering, der står bag de organiserede indbrud, som skete mellem klokken 15 og 18 juleaften.  Ifølge politiet har indbrudstyvene brugt et koben til at brække døre og vinduer op. 

I de 16 fynske hjem er der blevet stjålet guld og penge, hvilket også er typisk for østeuropæiske kriminelle.

På Fyn har der siden fredag været 56 indbrud.

Sådan undgår du indbrud

Syv gode råd fra Fyns Politi

  • Døre og vinduer skal være forsvarligt lukkede og låste.

  • Fjern dine værdifulde ting, så de ikke kan ses udefra.

  • Lås dit værktøj og dine haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud.

  • Hvis du kan nå det inden juleaften, så opsæt bevægelsescensorer, der tænder lys uden for dit hjem, når nogen nærmer sig.

  • Tænd lyset i et par værelser, og brug automatiske tænd-sluk-ure.

  • Lad være med at lave et facebookopslag, der fortæller, at du er bortrejst i julen eller holder jul hos familien i Jylland.

  • Lav aftaler med dine naboer om at benytte carport, skraldespand og så videre, så det ligner, at der er nogen hjemme.

Se mere