I det fynske folks tjeneste

Ingen tegn på forurening: Lillebælts badevand klar til sol og sommer

Efter udslippet fra DanGødning i forbindelse med branden på Fredericia Havn i februar, var der frygt for forurening i Lillebælt. Det er der dog ingen tegn på.

Helt nye badevandsanalyser fra Middelfart- og Fredericia Kommuner viser, at der ikke er nogen grund til at være nervøs for at skulle bade i forurenet vand, når det - forhåbentlig - en gang bliver sommer og sol over Lillebælt.

Der er nemlig ikke tegn på forurening efter det ellers store udslip fra DanGødning på havnen i Fredericia efter branden den 3. februar i år.

- Efter grundige overvejelser, kan vi med sindsro meddele, at badevandet langs Middelfart og Fredericias kyster er helt rent. Resultaterne viser, at badevandskvaliteten lever op til de kriterier der er gældende for den højeste badevandskvalitet, siger landskabsarkitekt Lars Kronborg Bak fra Fredericia Kommunes naturafdeling i en pressemeddelelse.

I analysen er der målt for bakterieindhold, der er den normale analyse for badevandskvalitet, og for mængden af såkaldt totalt indhold af kvælstof i havvandet.

Resultaterne viser, at mængden af totalt kvælstofindhold i vandet ligger på et normalt niveau sammenlignet med de foregående år.

- Vi vil løbende holde øje med vandet langs vores kyster på begge sider af Lillebælt, og vi vil lave yderligere vandprøver gennem hele badesæsonen i 2016, siger Lars Kronborg Bak.