I det fynske folks tjeneste

Julemænd ræsede gennem Middelfart

Hele 170 julemænd og julepiger spænede søndag formiddag gennem Middelfarts gader. De deltog i det årlige julemandsrace.

Hele 170 julemænd og julepiger spænede søndag formiddag gennem Middelfarts gader. Foto: Mikkel Svendsen

Foto: Mikkel Svendsen

Foto: Mikkel Svendsen

Foto: Mikkel Svendsen

1 af 4

Søndag den 17. december klokken 11.00 lød startskuddet igen til det traditionsrige Julemandsrace i Middelfart. Starten gik fra Torvet.

Det er måske landes eneste motionsløb, hvor der er dresscode. Det vil sige, at kravet er, at deltagerne er klædt ud som julemand, nissekone, nissepige eller nissedreng. Julemandsdragt med jakke, bukser, hue og skæg er med i tilmeldingsgebyret.

Og med udsigt til en jul med masser af mad og søde sager er julemandsracet en mulighed for at trimme formen i god tid.

Julemandsracet består at en tre eller fem kilometer lang rute gennem Middelfarts gader. I alt 73 havde inden løbet tilmeldt sig ruten på tre-kilometer ruten og 97 havde tilmeldt sig fem-kilometer ruten.

01:56 Luk video

Ruter ved åres julemandsrace

5 km rute
Ruten har følgende forløb: Start ved Danske Bank på Torvet i Middelfart, Grønnegade, Søndergade, Blindebomsvej, Nygade, Gågaden, Algade, Smedegade, Søndergade, Kongebrovej, Kongebrohavnen, Kærlighedsstien, Havnegade, Østergade og Gågaden til Torvet, hvor der er mål.

3 km rute
Der er fælles start for 3 og 5 km ruterne og det første stykke følges de ad så alle julemændene får en fantastisk oplevelse. Vejviserne vil korte ruten af ved Kongebrovej og løberne mødes igen på Havnegade og resten af vejen hjem.
Nu er Ny torvet blevet færdig så på vej i mål komme alle julemændene her forbi.