I det fynske folks tjeneste

KFUM på Fyn scorer 39,5 millioner kroner

Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret knap 50 millioner kroner som lander på Fyn.

Leg, spisefællesskaber og hjælp til dagligdagens store og små udfordringer i et trygt fællesskab med andre familier. Det bliver muligt for mere end 1500 familier, når projektet ’Familier hjælper familier’ bliver realiseret de kommende år. Det skriver KFUM's Sociale Arbejde i Middelfart på deres webside. Foto: Kristian Djurhuus/Scanpix

Ved overgangen til 2017 har Den A.P. Møllerske Støttefond doneret 121,5 millioner kroner til i alt 17 forskellige sociale indsatser.

Og den største sum er landet på Fyn, hvor KFUM's Sociale Arbejde i Strib har fået tildelt intet mindre end 39.470.000 kroner til projektet ”Familier hjælper familier”.

- Projekt "Familier hjælper familier" tager udgangspunkt i etablerede forenings- og civilsamfundsstrukturer, hvor viden og erfaringer om udsatte børn, unge og familier er til stede sammen med et stort frivilligt engagement, forklarer generalsekretær, KFUM, Morten Skov Mogensen til Altinget.dk.

Morten Skov Mogensen, KFUM. Foto: KFUM

"Familier hjælper familier" bliver et supplement til de offentlige tilbud, oplyser generalsekretær Morten Skov Mogensen.

Også Vestfyn har fået del i de mange millioner. Her har Assens Kommune fået 9.286.000 kroner til ”Alle borgere er en del af vores fællesskab”, et projekt som frem mod 2019 skal bryde den negative sociale arv i familier.

Et gennemgående træk ved de støttede indsatser er en stærk tro på, at udsatte borgeres egne evner til at mestre livet er helt afgørende.

Direktør Henrik Tvarnø, Den A.P. Møllerske Støttefond

- Vi var slet ikke forberedt på, at vi fik alle pengene, vi havde søgt. Det har vi gjort, og det er rigtig, rigtig godt, for nu kan vi forbedre forholdene for børn og unge i kommunen, sagde Lars Kristian Pedersen (V), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Assens Kommune, til TV 2/FYN, da fondsgaven var en realitet.

 

 

Læs også Udsatte fynske børn får 9,3 millioner kroner

Fonden uddeler 750 millioner

I alt vil Den A.P. Møllerske Støttefond uddele 750 millioner kroner frem mod 2020. Uddelingen begyndte i foråret sidste år.

Fondsdirektør Henrik Tvarnø siger til Altinget.dk, at han er imponeret over kvaliteten af de ansøgninger, som fonden har modtaget.

- Et gennemgående træk ved de støttede indsatser er en stærk tro på, at udsatte borgeres egne evner til at mestre livet er helt afgørende. Nogle har brug for en hånd til at komme på sporet, men grundlæggende er hjælp til selvhjælp det mest virkningsfulde – og det er også et bærende princip i Støttefondens fundats," siger Henrik Tvarnø til Altinget.dk.