I det fynske folks tjeneste

Kommune bygger nye boliger på privat grund

Middelfart Kommune har købt Middelfartvej 76 i Båring til opførelse af nye boliger.

00:24

Grunden på Middelfartvej 76 er blevet købt af Middelfart Kommune for 4,5 millioner kroner.

En 69.130 kvadratmeter stor grund på Middelfartvej 76 i Båring er blevet opkøbt af Middelfart Kommune. Den eksisterende bebyggelse på grunden rives ned for at give plads til nye boliger.

Byrådet i Middelfart Kommune har således opfyldt et længerevarende ønske i Båring om at gøre noget ved grunden, som indtil nu har været privatejet.

Flere borgere i området har tilbudt selv at købe og bygge ejendomme på grunden, og kommunen er blevet opfordret til at udvikle området efter lokalplansmulighederne. Det sker nu.

Middelfart Kommune planlægger at bruge grunden til at opføre enten parcelhuse, rækkehuse eller begge dele. Det er nemlig den slags byggeri, lokalplanen allerede nu er godkendt til. Præcist hvilken type boliger og dermed hvor mange, der kommer på grunden, er dog ikke besluttet endnu. 

Det er grunden inden for den røde linje, der skal anvendes til nye boliger i Båring.

Købet glæder den genvalgte borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd (S), da Båring er en af de byer i kommunen med flest tilflyttere.

- Det handler om at skabe udvikling i området. Det er en meget attraktiv grund, som ligger tæt på skole, indkøbsmuligheder og fritidsaktiviteter, og så er den relativt tæt på motorvejen. Nu bliver der plads til endnu flere i Båring, siger han i en pressemeddelelse. 

Grunden var udbudt til 7,5 millioner kroner. Middelfart Kommune endte efter forhandlinger med at betale 4,5 millioner kroner. Det svarer til en pris på cirka 65 kroner per kvadratmeter.