Kræver svar fra finansministeren om mønsterprojekt i Middelfart

Fynsk folketingsmedlem spørger finansmister Lars Løkke Rasmussen om det kan være rigtigt, at Middelfart må opgive omfattende renovering af kommunale bygninger, som finansieres af energibesparelser.

Middelfart Kommune indgik i 2007 aftale med et energifirma om at renovere kommunens bygninger, f.eks. børnehaver, skoler og plejehjem.

Firmaet garanterede, at energibesparelser kan dække udgifterne.

Den gang fik projektet ros og opbakning fra Klima- og Energiminister Connie Hedegaard.

Men det unikke projekt risikerer at gå i vasken, fordi Finansloven sætter en grænse for hvor meget kommunerne må bruge på byggeri.

- Det virker helt uforståeligt, at et så fornuftigt projekt ser ud til ikke at kunne blive til noget siger medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Poul Andersen.

Han har derfor stillet spørgsmål til finansministeren om der ikke kan gives dispensation, så Middelfart kan fortsætte med planerne.

- Projektet kommer jo både borgerne, miljøet og klimaet til gode, og så er der samtidig god økonomi i det, siger Poul Andersen.

Venstres energiordfører vil se på det

Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, mener, at juraen i så fald bør ændres.

- Der er en teknisk detalje vi må have kigget på. Når kommunen
reelt ikke bruger penge på projektet, må vi kigge på reglerne. Det må kunne lade sig gøre, siger han, der selv er valgt i Middelfart, til Ritzau.

En samlet opposition krævede torsdag en dispensation over
anlægsloftet for energisparende projekter, men det afviser Lars
Christian Lilleholt.