I det fynske folks tjeneste

Kraftigt snefald gav køkørsel på motorvejen - og mere kan være på vej

Onsdag morgen har det sneet kraftigt på især Vestfyn, hvor sneen lagde sig på motorvejen.

Snerydningskøretøjerne arbejder på højtryk for at følge med snefaldet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det har været en travl morgen for snerydningskøretøjerne på Vestfyn. Sneen er væltet ned og har lagt sig på vejene. Det gælder også den fynske motorvej, hvor trafikken bevægede sig langsomt fremad. 

- Plove og saltkøretøjer kører for fuld tryk derude. På motorvejen er der mange steder, hvor der kun er spor efter bilerne. Vejene skal lige ryddes rundt omkring, men maskinerne kan jo ikke være alle steder samtidig, sagde Peter Bruun-Mogensen, der er vagthavende ved Vejdirektoratet. 

Læs også Varsel om farligt vejr afblæst - men sneen vælter ned på Vestfyn

Men de kunne ikke nå at følge med snefaldet, der hurtigt gjorde vejene hvide igen. Det resulterede onsdag morgen i køkørsel.

- Der er køkørsel på den fynske motorvej i vestlig retning - altså mod Jylland. Køkørslen starter omkring Gribsvad ved afkørsel 55 Aarup, fortalte Peter Bruun-Mogensen. 

Derfor er de gode råd fra Vejdirektoratet - hvis du skal ud i trafikken - at du sænker farten, kører forsigtigt og efter forholdene og kører afsted i god tid. 

Du kan også holde dig opdateret om trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside

Læs også Ti biler i stort færdselsuheld: Sæt nu farten ned, lyder opfordringen fra politiet

Udover morgenens snefald, så kan der i løbet af onsdagen falde endnu mere sne på Fyn. Ifølge TV 2 Vejrets prognoser kan områderne omkring Nordfyn og Lillebælt tå op til ti centimiter nysne i løbet af dagen. Onsdag morgen er der meldinger om, at der er faldet tre centimenter. 

Affaldet kan ikke hentes

Sneen og snefygningen de seneste dage giver ikke bare udfordringer for bilisterne på de fynske veje. I Assens Kommune rammer det også skraldebilen, der ikke kan komme frem og tømme affaldsbeholderne alle steder. 

Hvis man har mere affald, end der kan være i affaldsspanden, skal man derfor fylde sit affald i en sæk og stille ved siden af skaldespanden. Så tager skraldebilen det ekstra affald med, når det igen er muligt at komme rundt alle steder. Det skriver Assens Forsyning på deres hjemmeside.