Kvickly i Middelfart er bare mere rummelig

Kvickly i Middefart modtog lørdag aften Dansk Handicap Forbunds Arbejdsmarkedspris 2016. Varehuset modtog blandt andet prisen for deres rummelighed.

Prisen, som uddeles af Dansk Handicap Forbund, er et symbolsk skulderklap, som skal være med til at sætte fokus på de gode eksempler, hvor virksomhedsledere rundt om i Danmark hver eneste dag arbejder for at inkludere medarbejdere uanset handicap.

Lørdag aften blev det Kvicklys tur, som blev belønnet for sit store arbejde for at rumme mennesker med handicap og på den måde udnytte de ressourcer, som mennesker med handicap har.

Ifølge Dansk Handicap Forbund har virksomheden skabt en kultur, hvor der er plads til medarbejdere med mange forskellige udfordringer.

- Det er jo altid dejligt, at bliver anerkendt for det vi går og gør, siger varehuschef Karl Nøhr Pedersen til TV 2/FYN. 

Kvickly har igennem mange år haft et udvidet samarbejde med Middelfart Kommune vedrørende borgere, der har svært ved at komme i job eller fastholde et - eller bare finde ud af, hvad de kan. Alene i Kvickly Middelfart og Super Brugsen Strib er der p.t. 11 ansatte på særlige vilkår. 

- Det store politiske ønske, om at flere skal ud på arbejdsmarkedet, lægger et stort pres på mange mennesker, som uden den rette støtte får meget svært ved at tage skridtet ud på jobmarkedet. Pres og økonomiske incitamenter virker ikke på mennesker med handicap, og derfor må vi hurtigst muligt have fundet det, som sikrer adgang til arbejdsmarkedet. Det har Kvickly i Middelfart gjort, og det belønner vi dem for med Arbejdsmarkedsprisen, udtaler landsformand Susanne Olsen. 

quote Det er jo altid dejligt, at bliver anerkendt for det vi går og gør.

Karl Nøhr Pedersen, Varehuschef i Kvickly, Middelfart

Foreningen, som består af fem butikker, har mange ansatte på særlige vilkår. Der er mennesker i Flexjob, skånejob og særlige aftaler med kommunerne. Samtidig har butikkerne gennem årene sørget for mentoruddannelser til mange af lederne i husene, så de har været godt klædt til at tage imod de nye kollegaer.

- Nu er det her jo en andelsbevægelse, og det ligger godt til os som brugsforening at rumme et helt samfund og de udfordringer der også er der. Det handler også om at inkludere mennekser, som måske har det lidt sværere, så det passer godt til vores DNA, fortæller Karl Nøhr Pedersen. 

Fjern barriererne – arbejdsmarkedet er for alle

Dansk Handicap Forbund arbejder i stigende grad med at indsamle viden om, hvad der skal til, for at det lykkes at få flere mennesker med handicap ud på arbejdsmarkedet. Det sker blandt andet gennem et øget samarbejde med erhvervslivet og kommunerne. 

- Vi har behov for mere viden på det her område. Når vi har det, kan vi få udarbejdet de løsninger, der virker – første gang. På den måde udnytter vi bedre de økonomiske ressourcer, der puttes i det. Samtidig sikrer vi adgangen til arbejdsmarkedet for de af vores medlemmer, som ønsker sig et job, lyder det fra landsformanden Susanne Olsen.

- Det handler om at fjerne fokus fra den enkelte jobsøger med handicap og over på at få fjernet de barrierer, der findes, så arbejdsmarkedet åbnes op til gavn for alle. Det er ikke nok, at jobskabelse og støtte foregår i tilfældige, spredte projekter rundt omkring i landet. Vi har brug for en samlet strategi på området,” siger landsformand Susanne Olsen.

Handicap og beskæftigelse i 2014

 

Oversigt

    Oversigt