I det fynske folks tjeneste

Lillebæltsbroen som pengemaskine

4400 fartbøder på fem dage. Politiet har opsat en fotovogn på Lillebæltsbroen i forbindelse med et vejarbejde, og bilerne bliver fanget i et væk. Bilisterne opfatter det som en udspekuleret pengemaskine.

En ekstra broafgift

Normalt må man køre 110 km/t på Lillebæltsbroen, men på strækningen med vejarbejdet skal farten sænkes til 70 km/t. Vejle Politi har opsat en fotovogn 180 meter før farten atter må være 110 - og altså på et sted hvor langt de fleste bilister er igang med at accelerere.

- Det er en ekstra broafgift og en udspekuleret form for pengemaskine, siger Ole Christoffersen fra Odense.

Han blev selv fanget i fotofælden søndag eftermiddag på et tidspunkt, hvor der ikke blev udført vejarbejde.

- Vi måler også på tidspunkter, hvor der ikke arbejdes, fordi det er især her der sker ulykker. Alene sidste år døde 34 personer i forbindelse med vejarbejde - kun de tre var vejarbejdere, resten almindelige bilister, siger Jørn Lundbak, vicepolitikommissær, Vejle Politi.

Politiet advarer også egne folk

550 bilister har fået et klip i kørekortet efter at have kørt mere end 30% for hurtigt på strækningen, d.v.s. at de har kørt minimum 95 km/t.

150 kørte mere end 160 km/t, så de har fået frakendt kørekortet betinget.

Rygtet om stor risiko for bøder er nået helt ind på politigården i Middelfart. Her fortæller vagthavende, at han har en seddel liggende på sit bord, der advarer kolleger om, at de ikke må køre for hurtigt på Lillebæltsbroen.