I det fynske folks tjeneste

Live kl. 11: matchrace med kronprinsen

Torsdag klokken 11 sejler Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og OL-veteran Jesper Bank et matchrace under Nations Cup - VM for matchrace. Se med på tv2fyn.dk.

Nicolai Sehested er i spidsen for det danske matchracehold, der møder Kronprins Frederik og en besætning udelukkende bestående af tidligere danske OL medaljetagere. Dysten finder sted i Lillebælt ved Middelfart, og matchen kan følges direkte på tv2fyn.dk mellem klokken 11 og 12.

Livestreamen bliver kommenteret af de to erfarne kommentatorer Hans-Georg Møller (Gorm) og Morten Lorentzen.

For Kronprins Frederik og Jesper Bank bliver det et spørgsmål om at få revanche fra dengang i 2004, hvor Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary med et australsk team få dage før Kronprinsparrets bryllup vandt et matchrace mellem de to kommende ægtefolk i Københavns Havn - en sejlads, der også er kendt som "Brudevalsen til søs".

- Vi tog nok alt for let på det dengang. Vi troede, at vi let kunne binde bagenden op på de australiere. Så vi har et lille regnskab, vi skal have gjort op. Og eftersom vi ikke rigtig har sejlet matchrace i 10 år, skal det nok gå godt, siger Jesper Bank.

Sejladsen er en del af ISAF Nations Cup 2013 Grand Final, der bliver afviklet i Middelfart mellem 6. og 10. august.

Læs mere om Nations Cup her