I det fynske folks tjeneste

Markant terrassebyggeri på vej i Middelfart

Endnu et markant byggeri vil skyde op ved havnefronten i Middelfart.

Efter planen skal der opføres tre pyramidelignende terrassehuse i op til syv etager. Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects

En ny lokalplan for den såkaldte Kulgrund på havnen i Middelfart, som kommunen nu begynder at arbejde på, skal bane vejen for 8.500 kvadratmeter nye boliger på en af de bedste beliggenheder i Middelfart by.

Det er en lempelse i planloven, der nu gør det muligt, at der kan bygges boliger på arealet, fordi det ligger tæt på erhvervsarealer.

Bag projektet står Nissen Group, som ejer grunden, og Schmidt Hammer Lassen Architects.

Efter planen skal der opføres tre pyramidelignende terrassehuse i op til syv etager.

- Vi har længe haft et ønske om at få lov til at bygge på Kulgrunden, så vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det nu bliver muligt. Vi glæder os til at samarbejde med kommunen om den nye lokalplan, så vi kan få skabt et attraktivt byggeri, der giver et løft til hele Middelfart by, forklarer ejer i Nissen Group, Michael Nissen i en pressemeddelelse fra Middelfart Kommune.

Læs også Højhus sendt til tælling: Konflikt om højden på TBT Tower

Mange søger bolig

Der er stor efterspørgsel efter boliger i Middelfart Kommune, derfor er planerne om det nye byggeri gode nyheder, lyder det fra borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

- Flere og flere kigger mod Middelfart Kommune, når de skal vælge et sted at bosætte sig, så vi har behov for et varieret udvalg af attraktive boliger. Derfor passer projektet rigtig godt ind i vores arbejde med bosætning, hvor vi satser på både almene boliger, byggegrunde og de helt bynære boliger som her, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A). 

Fakta

  • Boligerne bliver placeret i tre punkter, der forskyder sig etagevist. Det giver grønne, vestvendte haverum, som orienterer sig mod sol og udsigt ud over Lillebælt og sikrer en blød overgang mellem vand og bebyggelse.
  • Det forventes, at arbejdet med lokalplanen vil tage cirka et år.
  • En realisering af projektet vil medføre udgravning af havnebassinet, så havnebassinet flugter med det tilsvarende havnebassin på modsatte side af Kulturøen.
  • Der vil blive offentlig adgang til området, herunder arealet langs havnepromenaden.
  • Der etableres en vejforbindelse til industrihavnen i overensstemmelse med Udviklingsplan for Middelfart. 
  • Bebyggelsen bliver klimasikret i forhold til oversvømmelse/havvandsstigninger.
  • Der skabes mulighed for servicearealer mv. for marinaen.

Kilde: Middelfart Kommune