I det fynske folks tjeneste

Masterne falder i Middelfart

Landskabet forandrer sig i Middelfart. Arbejdet med at fjerne de store, gamle elmaster i Middelfart skrider fremad, og nu er Golfbanen befriet for elmaster.

02:04

1 af 3

- Det bliver helt mærkeligt at kigge ud over landskabet, når de store master ikke er her mere. Jeg har sikret mig nogle billeder, så jeg kan huske hvordan det har set ud de sidste årtier, siger pensionist Jørgen Christensen fra Middelfart.

Det er et søkabel under Lillebælt, der overflødiggører de omkring 40 store elmaster i Middelfart. Siden årsskiftet har Energinet.dk arbejdet intensivt med at få masterne ned.

- Det skrider planmæssigt frem. Vi har fjernet over Golfbanen, og nu skal vi i gang over Dyreparken og den anden del af byen de kommende uger, siger Bjarke Jensen, luftledningsingeniør ved energinet.dk.

Arbejdet foregår flere steder tæt på vej og bebyggelse, og det kræver præcision, når de 40 meter høje master, der vejer mellem 9,5 og 24 tons skal lægges ned.

- Vi har flere kraner ude for at styre nedtagningen i mellem alle tingene. Derfor går det langsomt, når vi lægger den enkelte mast ned, siger Bjarke Jensen.

Flere af masterne bliver genbrugt andre steder i ledningsnettet, mens nogle bliver skåret op til skråt. Arbejdet forventes afsluttet til sommer.