I det fynske folks tjeneste

Måtte hjælpes ud af sit hus: Ældre mand fra Fyn fløjet til Rigshospitalet

En 90-årig mand fra Brenderup er blevet fløjet til Rigshospitalet i København. Hans tilstand er alvorlig, fortæller politiet.

Redningsfolk måtte hjælpe 90-årig mand ud af sit hus, efter at han havde tændt op i fyrrummet i sit hjem i Brenderup (arkivfoto). Foto: Alexander Aagaard

En 90-årig mand fra Brenderup er blevet fløjet til Rigshospitalet i København på grund af kulilteforgiftning.

 

Læs også Flugtbil kørte galt efter skyderi i Vollsmose

 

Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen, der beskriver hans tilstand som alvorlig.

- Den 90-årige mand tænder op i sit fyr i fyrrummet. Det giver en hel del røgudvikling, siger Thomas Bentsen.

 

Fakta om kulilteforgiftning

Karbonmonoxid (CO, kulilte) er en gas, som hverken lugter, smager, har farve eller virker irriterende. 

 

Den opstår som et resultat af ufuldstændig forbrænding af organiske forbindelser. Gassen optages hurtigt og effektivt gennem lungerne.

 

CO binder sig til hæmoglobin. Normalt er hæmoglobin ansvarlig for transporten af ilt, som optages i lungerne og fragtes ud til de forskellige organer og væv i kroppen. 

 

Problemet ved kulilteforgiftning er, at karbonmonoxidet blokerer hæmoglobinet og fortrænger ilten. Der kan opstå mangel på ilt og fare for livstruende skader, især på de mest organer, der mest afhængige af ilt; hjerne og hjerte.

 

Kilde: sundhed.dk

Se mere

 

84-årig slår alarm

Af endnu uvisse årsager kan manden ikke komme ud derfra. En 84-årig kvinde, muligvis mandens hustru, der også bor i huset på Skolevej i Brenderup, får slået alarm klokken 11.04

Da redningsfolkene kommer frem til huset, får røgdykkere hevet den 90-årige mand ud af fyrrummet.

Ifølge Thomas Bentsen er manden i sådan en tilstand, at han straks bliver fløjet til Rigshospitalet, hvor han befinder sig torsdag eftermiddag. 

 

 

Der er begrænsede skader på mandens hus som følge af røgudviklingen. Den 84-årige kvinde, der også var i huset, er ikke kommet til skade.