Middelfart har brudt loven

Det er klart lovbrud, når en kommune har så lav sikkerhed omkring personfølsomme oplysninger, som det blandt andet er sket i Middelfart, siger IT-ordfører.

Ekstra Bladet har afsløret at en række kommuner - heriblandt Middelfart - har haft personlige oplysninger om ansatte og klienter liggende frit tilgængeligt på nettet.

I søndagsudgaven af bladet raser flere folketingspolitikere over den lemfældige omgang med folks følsomme oplysninger.

IT-ordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen kalder det direkte ulovligt:

- Det er fuldstændig uacceptabelt. Loven er krystalklar på det her område og det er dem, der ligger ind med sådanne oplysninger, der har ansvaret for at overholde loven, siger han.

Et enkelt søgeord i Google og ét klik med musen.

Mere skulle der ikke til for, at alle og enhver kunne få fri adgang til et internt system i Middelfart Kommune, hvor der ligger dybt fortrolige personfølsomme oplysninger om ansatte og handicappede børn og voksne.

I det interne system, som ikke var beskyttet med et kodeord, kunne fremmede blandt andet få adgang til alle de arbejdsskader, som ansatte indberetter, hvis de har været ude for en ulykke eller været i konflikt med en handicappet på en af kommunens institutioner.

Af hændelsesrapporterne fremgår den ansattes fulde navn, cpr-nummer og mail, og man kan i flere tilfælde også se navnet på den handicappede, og om sagen er politianmeldt.

Ekstra Bladet søndag omtaler lignende forseelser i flere kommuner og offentlige institutioner.