I det fynske folks tjeneste

Middelfart planlægger område til 500 boliger

Middelfart Kommune sætter nu skub i planerne om et helt nyt boligområde ved Skrillingegård syd for byen med plads til 500 nye boliger.

00:24

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A) vil have boliger klar til nye borgere. Video: Andreas Jarvel

Opdatering

  • 07. jan 2019 kl. 09:13 Arkitema Architects planlægger arealet for ejeren af Skrillingegaarden, som er Jan Hjeds.

Middelfart Kommune vokser. I løbet af de kommende år får interesserede mulighed for at bosætte sig i en helt ny bydel i Skrillinge i den sydlige del af Middelfart by.

Økonomiudvalget i Middelfart Kommune har sat gang i arbejdet med en ny lokalplan for området. Lokalplanen bliver udarbejdet med afsæt i et oplæg af Arkitema Architects.

- Arealet og beliggenheden er noget af det ypperste. Faktisk vil jeg kalde det et af Syddanmarks bedste byudviklingsarealer. Vi er tæt på vand, byen, golfklub og marinaen, så der er et væld af aktivitetsmuligheder. Samtidig ligger området helt ugeneret og alligevel tæt på motorvejen. Det bliver ikke meget mere attraktivt, forklarer borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A) i en pressemeddelelse.

 

Læs også Markant terrassebyggeri på vej i Middelfart

 

Svarer til 60 fodboldbaner

Bydelen vil strække sig over et areal, der svarer til 60 fodboldbaner, og området vil komme til at bestå af både villaer, rækkehuse og nye boligformer som de såkaldte kompaktvillaer.

Samtidig vil der formentlig blive mulighed for at bygge højere punkthuse bagerst på grundstykket længst væk fra vandet, så udsigten over Gamborg Fjord og Lillebælt og Middelfart udnyttes.

- Planerne for området ser meget lovende ud og passer godt ind i vores vækstplaner for Middelfart Kommune. Vi kan se, at flere og flere flytter hertil, og at endnu flere har fået øjnene op for alt det, vi kan tilbyde her. Vi bor midt i naturen og har adgang til mange attraktive arbejdspladser og et rigt by- og kulturliv. Kort sagt alt det, der skal til for at leve det gode liv, siger Johannes Lundsfryd Jensen (A).

Og selvom området, der nu skal bebygges er stort, er borgmesteren overbevist om, at der er brug for de mange nye boliger.

- Der er stor efterspørgsel. I øjeblikket bliver der bygget rigtig, rigtig mange både huse og lejligheder her i området. Så jeg er stensikker på at om ti år, når man kigger her, så vil man se, at det er mere eller mindre fuldt bebygget, fortæller Johannes Lundsfryd Jensen (A).  

Han forventer, at det første spadestik bliver sat i jorden om to til tre år. 

Læs også Historisk byggeboom: 6.000 boliger på vej i Odense

Fakta

  • I Middelfart Kommune er der fuld gang i udviklingen. Befolkningstallet stiger.  Gældsstyrelsen med 350 medarbejdere flyttede til Middelfart i 2018 og flere pendler til Middelfart.
  • En nylig undersøgelse foretaget af udlejningsportalen Boligdeal viste, at Middelfart Kommune er den foretrukne kommune i Syddanmark, når danskerne skal vælge et sted at bosætte sig.
  • Udover projektet ved Skrillingegården bliver der i disse år bygget 140 almene boliger i hele Middelfart Kommune. I det kommende år udarbejdes der også en lokalplan for den såkaldte Kulgrund i Middelfart by, som vil komme til at huse et nyt, spektakulært boligområde på havnefronten.
  • Arkitema Architects, der har vundet priser for byudviklingsprojekter andre steder i Danmark, har udarbejdet et foreløbigt oplæg for, hvordan området skal se ud. Området vil få en forholdsvis åben struktur fra kystsiden - med villabebyggelse, som fortættes op ad bakken mod nord. Her bliver dobbelthuse, attraktive rækkehuse og nye boligformer som kompaktvillaer.
  • Boligområdet vil, ifølge planen, blive gennemskåret af to store og grønne udsigtskiler, som strækker sig fra kystsiden hele vejen til arealets højeste nordøstlige del. Det vil give en helt særlig oplevelse til glæde for alle områdets beboere.
  • På plateauet i den nordøstlige ende af arealet forventes punkthuse i op til fem etager, med en helt unik udsigt mod syd og vest til Gamborg Fjord, Lillebælt, Fænø’s skovklædte bakker og broerne.
  • Arealet skråner ned mod Lillebælt og er på det højeste punkt 28 meter over havoverfladen. Derfor er der gode muligheder for udsigt til vandet fra grunden.

Kilde: Middelfart Kommune