I det fynske folks tjeneste

Middelfart sætter dansk jobrekord

Det går rigtig godt i Middelfart Kommune, der både har lav ledighed og skaber mange nye job. Det viser en analyse fra Dansk Erhverv.

00:22

Med skabelsen af hele 1.117 nye fuldtidsjob i det seneste år slår Middelfart Kommune jobrekord i Danmark.

Der er fuld fart på arbejdsmarkedet i Middelfart Kommune.

Med skabelsen af hele 1.117 nye fuldtidsjob i det seneste år slår kommunen jobrekord i Danmark med den største procentmæssige fremgang i job blandt landets 98 kommuner.

Læs også Banebrydende: Fynsk robotfirma åbner samarbejde med dansk stjernearkitekt

Det påviser en ny analyse fra Dansk Erhverv, som tager udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik.

- Grundlæggende handler det om gode rammebetingelser. Det tiltrækker de rigtige virksomheder, der er gode til at lave vækst. De ansætter medarbejdere og er i stand til det, fordi vi ligger så centralt. Så selv om nogen taler om knaphed i arbejdskraften, så er vi privilegerede i Middelfart, siger Niels Christian Hammelev, der er erhvervschef i Middelfart Erhvervscenter.

Selv om den fordelagtige geografiske placering spiller en stor rolle, gør det det ikke alene, mener erhvervschefen.

- Det er en del af det sammen med gode samarbejder med kommune og jobcenter. Men dybest set er det de dygtige virksomhedsledere, vi har, siger Niels Christian Hammelev.

Progressivt

En af dem er Jan Hyldgaard, der kommer fra virksomheden SafeLight, der lever af at producere og sælge sikkerhedsbelysning og talevarsling.

Læs også Masser af byudvikling på vej: Middelfart Trafikhavn solgt for 100 millioner kroner

Han roser både hele erhvervsmiljøet i kommunen og i særdeleshed Erhvervscentret, som han kalder progressivt og samlende.

- Der er mange gode tilbud med hensyn til uddannelse på mange forskellige områder. Det er en forskel fra andre byer, jeg har arbejdet i. Jeg synes, de er rigtig dygtige, siger Jan Hyldgaard, der er direktør og medejer i SafeLight.

Netværkssucces

Middelfart Erhvervscenter arbejder for at støtte kommunens arbejdspladser i forhold til både udvikling, visioner og tiltrækning af den rette arbejdskraft. Det har de medvind med, blandt andet på grund af en lang række netværk, som erhvervscentret faciliterer.

- Her kan virksomhedslederne inspirere hinanden til, hvordan de kommer videre med virksomhederne. Det har vi stor succes med, og det vil vi fortsætte med, siger Niels Christian Hammelev.

Han kan ikke garantere, at den positive udvikling fortsætter, men han kan omvendt heller ikke se, hvad der skal stoppe den fremgangsrige kommune.

- Vi er utrolig stolte. Men nu er det herfra og videre, siger erhvervschef Niels Christian Hammelev.

Middelfart Kommune har med tre procent samtidig også den laveste ledighed blandt de ti fynske kommuner.

00:28 Luk video