I det fynske folks tjeneste

Middelfart Sparekasse: Landets næstbedste arbejdsplads

Middelfart Sparekasse er netop kåret som landets næstbedste arbejdsplads. Sidste år rendte pengeinstituttet med førstepladsen. I år vandt sparekassen i stedet yderligere en pris.

Sparekasse-direktør Martin Baltser er svært tilfreds med årets andenplads.

Middelfart Sparekasse hører fortsat til blandt de bedste arbejdspladser i Danmark.

Vi havde naturligvis gerne gentaget førstepladsen, men vi glæder os over, at vi faktisk scorer bedre i den trivselsmåling, der ligger til grund for konkurrencen, i år end sidste år.

Martin Baltser, adm. direktør, Middelfart Sparekasse

Det blev til en andenplads, da Great Place to Work tirsdag aften kårede landets bedste arbejdspladser. Sparekassen fik desuden en særpris for sit arbejde med CSR.

Det er den verdensomspændende organisation Great Place to Work, der står bag prisuddelingen.

Den flotte placering, er dog et skridt ned af podiet i forhold til sidste års førsteplads.

- Vi havde naturligvis gerne gentaget førstepladsen, men vi glæder os over, at vi faktisk scorer bedre i den trivselsmåling, der ligger til grund for konkurrencen, i år end sidste år. Så vi er blevet en bedre arbejdsplads, og det er alt andet lige det vigtigste. At andre så gør det endnu bedre, må vi bare anerkende og ønske dem tillykke med, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Særpris for CSR

En andenplads var dog ikke det eneste, det vestfynske pengeinstitut fik med hjem tirsdag aften.

Læs også Ny måling: Kunderne elsker Middelfart Sparekasse

De godt 300 medarbejdere i sparekassens 18 afdelinger kan samtidig fejre, en særpris for sparekassens arbejde med CSR – altså samfundsansvar.

- Det er en pris, vi er utroligt stolte af. Da sparekassen blev grundlagt i 1853 var udgangspunktet, at den skulle være ”til fælles bedste”. Det arbejder vi ud fra den dag i dag. Sparekassen har brug for stærke, levende lokalsamfund, og lokalsamfundene har brug for en stærk medspiller, som kan være med til at skabe liv i lokalområdet. Det er det, samfundsansvar handler om for os: At gøre en positiv forskel i de områder, hvor vi har afdelinger. Derfor er vi meget glade for, at Great Place to Work har set og anerkender vores arbejde med samfundsansvar, siger Martin Baltser.

Læs også Koster banker kassen: Laura og Martin vil ikke fanges af gæld

Danmarks bedste arbejdsplads

  •  Danmarks Bedste Arbejdspladser kåres af Great Place to Work.
  • 134 virksomheder har deltaget i konkurrencen i år.
  • Den består af et spørgeskema, som alle medarbejdere besvarer samt en ”kulturprofil”, der fortæller om virksomhedens holdninger og politikker på en lang række områder.
  • Middelfart Sparekasse har deltaget siden 2002. Fire gange er sparekassen blevet Danmarks bedste arbejdsplads, senest i 2016. I 2015 og 2017 blev sparekassen nummer to.
  • Tidligere på året blev sparekassen i øvrigt kåret som Europas tredjebedste arbejdsplads.